Beauty Addict

subota, 10.10.2009.

Mineralna kozmetika - o čemu je ovdje zapravo riječ?

Svoj prvi konkretan post odlučila sam posvetiti nečemu što je posljednjih godina, a i više, jako popularno van Hrvatske, a posljednjih godinu dana postalo je sve popularnije i kod nas. Riječ je, naravno, o mineralnoj kozmetici.

Ukratko, mineralna kozmetika je kozmetika koja u svom sastavu ne sadrži konzervanse, mirise ili boje već se ona sastoji od minerala i anorganskih pigmenata i samim time je u startu jako dobra za osjetljivu kožu, sklonu iritacijama i tome slično. U sastavu ove kozmetike najčešće i najvećim dijelom možemo pronaći cinkov oksid, željezni oksid, titanov dioksid, borov nitrid te micu.

Cinkov oksid i titanov dioksid su jedni od ključnih sastojaka kada govorimo o UVA i UVB zaštiti. Također, titanov dioksid koristi se kao pigment. Željezni oksid koristi se poprilično u kozmetici, ponajviše zbog otpornosti na vlagu. Borov nitrid u kozmetici ima slična svojstva kao talc koji se koristi u dječjim puderima protiv osipa i iritacija. Mica je zemljani mineral koji se koristi za presijavanje i sjaj u proizvodima.

Od mog prvog susreta sa ovom kozmetikom pronašla sam zaista jako puno izvrsnih (malih) firmi koji se bave isključivo mineralnom kozmetikom i koje nude zapravo i više nego dovoljno bogatu paletu proizvoda – sjenila, olovke za oči, ruževi za usne, maskare, puderi, itd.. Ipak, najčešći proizvodi među mineralnom kozmetikom su svakako mineralni pigmenti i mineralne podloge tj. puderi u prahu. Ljepota mineralnih pigmenata je u tome što se najčešće mogu koristiti za sve – usne, oči, obraze i što god vam padne napamet. Naravno, ukoliko nisu sigurni za određeno područje lica (oči ili usne) onda je to i navedeno kraj takve boje ili piše i na samom pakiranju. Osobno nisam isprobavala olovke za oči ili ruževe jer sam se nekako najviše našla u pigmentima i podlogama.

Iako nama dostupne kozmetičke marke (Maybelline, L'Oreal, Max Faxtor...) nude i određen dio proizvoda koji spadaju pod mineralnu kozmetiku, meni osobno to ipak nije to. Nekako sam se vajda navikla naručivati on-line, a i da ne pričam o tome kako je naš izbor nikakav u odnosu na ono što se može naći sa samo par klikova. I nekako sam zaboravila spomenuti ono najbitnije: novac tj. ovdje ne drži vodu ona dobra stara "koliko para, toliko muzike" već je u potpunosti suprotno – za malo novca dobije se jako puno toga! :)

I za kraj - preporuke:

* mineralne podloge i pigmenti*
Meow Cosmetics
LaurEss

* pigmenti *
Fyrinnae
Taylor Made Minerals
Lumiere Cosmetics
Pure Luxe Cosmetics

Meow Pampered Puss mineralna podloga - Naughty Chausie

Fyrinnae pigmenti
Fyrinnae pigmenti


Nadam se kako će vam ovaj post koristiti i ako imate dodatnih pitanja slobodno mi se obratite e-mailom.

Vesna

10.10.2009. u 10:40 • 7 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

  listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

| O BLOGU |

Beauty addict je blog koji je nastao iz moje želje da sa drugima podijelim svoj hobi (neki bi možda prije rekli kako je to opsesija) - kozmetiku, šminkanje te sve što ima veze sa time.

Osim tutoriala i uputa za nanošenje make up-a, ovdje ćete pronaći i informacije o nadolazećim kozmetičkim kolekcijama raznih brandova, recenzije raznih dekorativnih, ali i preparativnih proizvoda te još mnogo toga.

Zaista se nadam kako ćete ovdje pronaći korisne savjete, a ukoliko imate nekakvih pitanja, prijedloge ili želja - ne ustručavajte se kontaktirati me!

e-mail:
beauty.addict.blog@gmail.com



Follow paklenocrvena on Twitter

Copyright©2009.Beauty addict

| SALE! SALE! SALE! |


| LINKOVI |


* recenzije proizvoda *

MakeupAlley



* hrvatski beauty blogovi *

Eye wanna be
Hrvatski nokat
Lead a Lush Life

*strani beauty blogovi *

Karen
KarlaSugar
MissChievous
Temptalia

* za kupovinu preporučam *

CheapSmells
Coastal Scents
e.l.f. cosmetics
Fyrinnae
LaurEss
Lumiere Cosmetics
Meow Cosmetics
Nonpareil Boutique
Shop Craze

| ARHIVA |




* VAŽNI POSTOVI *

Kistovi za šminkanje
Mineralna kozmetika
Oblik lica - određivanje
Podton kože - određivanje
Šminkanje - najčešće pogreške
Tuševi za oči

* KOLEKCIJE PROLJEĆE/LJETO 2010. *

Bobbi Brown
Chanel
Clarins
Dior
Givenchy I., Givenchy II.
Guerlain
Lancome
Yves Saint Laurent


Prosinac 2009 (12)
Studeni 2009 (29)
Listopad 2009 (35)



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner