Beauty Addict

subota, 31.10.2009.

Recenzija: Dior 5-Colour Iridescent Eyeshadow 809 Petal Shine



Dior Petal Shine paleta je moj prvi Dior proizvod uopće i ne moram ni govoriti kako sam bila uzbuđena kada sam ju nedavno novu novcatu kupila on line i to za svega 200,00 kn uključujući poštarinu! Kod nas za ove novce možete eventualno kupiti jedno Dior sjenilo, nikako cijelu paletu sjenila.

Samo pakiranje i ambalaža je jedan veliki plus. Paleta osim što dolazi u kutiji uz to se još nalazi i u crnoj baršunastoj vrećici koja je zaista prekrasna, i osim što je prekrasna štiti paletu od primjerice udaraca, ogrebotina i tome sl. Paleta ima 6g, što ispada 1,2g po sjenilu i ako bismo gledali odnos količine i cijene proizvoda - zaista ne ispada dobro. No, s druge strane, sjenila su zaista kvalitetna, ne treba ih se nanositi 5 puta da bi se nešto vidjelo pa opet ispada da se ipak isplati kupiti ovakvu paletu. I mislim kako su ove palete super rješenje za one koji možda ne vole imati puno sjenila ili ne vole imati kojekakva sjenila po torbici što mogu riješiti kupovinom jedne ovakve palete koja zaista ima usklađene boje.

Što se sjenila tiče, imam samo jednu riječ - fantastična su! Zaista sam se iznenadila kada sam ih isprobala jer moram priznati da nikad nisam isprobala sjenila sa ovakvom teksturom. Nevjerojatno su svilenkasta, nježna, a opet dovoljno pigmentirana i postojana. Mislim kako ovim sjenila konkurirati mogu jedino MAC sjenila (barem od onih proizvoda koje sam ja dosad imala prilike isprobati, a isprobala sam ih mnogo) i nakon što sam ih isprobala još sam sigurnija kako se za njih zaista isplati dati novce jer ta sjenila sigurno neće iznevjeriti nikoga.

Osim 5 sjenila, u kutijici se nalaze i dva aplikatora te ogledalce sa unutarnje strane poklopca. I zaista se ne može reći kako nisu mislili na sve. I iako je cijena veliki minus, ostale karakteristike i kvalitete ove palete debelo nadmašuju taj minus te će moja ocjena za ovaj proizvod jednostavno biti - izvrstan!

Ukupna ocjena: 5/5


Dior Petal Shine paleta







Vesna

31.10.2009. u 12:30 • 3 KomentaraPrint#^

petak, 30.10.2009.

Beauty novosti: Guerlain Cherry Blossom Collection (proljeće 2010.)

Obožavam Guerlain! Još bih ga više obožavala da nije tako skup!

Uglavnom, njihova me kolekcija uvijek iznova oduševi, dizajn svake kolekcije je naprosto prekrasan a Guerlanovo lice - Natalia Vodianova je kao stvorena za njih! cerek

Kolekcija uključuje:
Cherry Blossom rumenilo
Ombrelles sjenila,
The voyage Meteorite
Insolence Blooming parfem


















Izvor: Makeup4all.com

30.10.2009. u 12:50 • 3 KomentaraPrint#^

četvrtak, 29.10.2009.

Beauty anketa: što vas sve zanima i što još želite pratiti na ovom blogu?

Obzirom da je prošlo 20 dana od pokretanja ovog bloga i obzirom da svaki dan možete nešto novo pročitati, odlučila sam napraviti malu anketu da vidim što zanima moje čitatelje. sretan

Trudila sam se da obuhvatim sve ono što bi trebalo i biti na ovom blogu, iako znam, trenutno još nisam recenzirala preparativu, a ni stavila nekakav tutorial za šminkanje i/ili look (to je naravno, u planu), ali kako god, htjela bih naravno znati i vaše mišljenje.

Anketa je takva da možete odabrati i više toga, a posljednja opcija je namijenjena nečemu što ja možda nisam navela, ali ako vi mislite da bi i toga trebalo biti - slobodno to i napišite u komentarima na ovaj post.

Sto biste najvise voljeli pratiti na ovom blogu?
Recenzije - dekorativa
Recenzije - preparativa
Novosti iz svijeta kozmetike - novi proizvodi, nove kolekcije
Ankete - make up lookovi poznatih i slavnih
Informativne postove s raznim savjetima
Tutoriale za sminkanje
Ostalo (napisite sto u vasem komentaru)
  
pollcode.com free polls



Hvala vam unaprijed na svim komentarima i prijedlozima (ako ih bude bilo zubo ).
Radujem se vašim glasovima! cerek

Vesna

29.10.2009. u 09:20 • 3 KomentaraPrint#^

srijeda, 28.10.2009.

Beauty novosti: Chanel Les Impressions kolekcija (proljeće 2010.)

Chanel se zaista potrudio oko fotografija kod ove kolekcije, moram priznati da su me fotografije iznimno oduševile. Nadam se da će me kolekcija jednako oduševiti kada ju budem vidjela uživo.
Biti će dostupna u siječnju 2010. s time da kod nas dolazi sigurno nešto kasnije.

Uživajte u slikama!

















Izvor: Makeup4all.com

28.10.2009. u 14:00 • 4 KomentaraPrint#^

Recenzija: MAC Moon river rumenilo


MAC Moon river (slikano na suncu)


MAC Moon river rumenilo dio je MAC Grand Duos kolekcije koja je bila aktualna u proljeće 2009. godine. Osim ove nijanse, dostupne su bile još:

Love Rock
Grand Duo
Light Over Dark
Earth to Earth
Hot Planet
Intenso


Ova rumenila su mineralna i podijeljena su na dva dijela: jedan dio je u potpunosti mono nijansa, dok je druga strana rumenila prošarana te služi kao highlight. Što se gramaže tiče, ova rumenila su nešto manja nego standardna MAC mineralna rumenila koja imaju u redovnoj ponudi. Ova druga imaju 3,5g dok Grand Duos imaju 3,2g. Tako da, cijena od 22.50$ (oko 120,00 kn) za 3,2g i nije malo. No, obzirom da je ovo rumenilo zapravo 2 u 1, onda se nekako i isplati ako ne volite npr. imati previše stvari u svojoj kozmetičkoj torbici.

Moon river je jedna dosta svijetla roza boja koja će prije poslužiti kao nekakav highlighter nego rumenilo. Ne ostavlja baš previše boje, jako je nježno i prozračno na licu. Ono što mi se kod ovog rumenila primarno sviđa i zbog čega sam ga i kupila je zapravo ova druga, prošarana strana rumenila. Prekrasno izgleda na licu, nije nametljivo, daje jako diskretan sjaj i nekako baš podigne cjelokupnu kombinaciju šminke. Highlight ne koristim samo u kombinaciji sa ovim rumenilom već ga koristim i sa drugim rumenilima, taman kada želim malo dodatnog sjaja na vrh jagodica.

Mono dio rumenila tj. roza strana rumenila je isto krasna i jednako lagana kao i prošarani dio. Ja nisam neki fan roze boje i bila sam presretna kada sam primijetila da rozi dio ne ostavlja prejaku boju već se može sasvim lijepo dozirati. Vjerujem da ovo onda ne bi bila dobra nijansa za one koji vole rozu boju. Njima preporučam Love Rock nijansu ukoliko ju još negdje nađu jer je ona dosta izražajna, sa hladnim podtonom u sebi.

I na kraju, zaista je ovo rumenilo prekrasno i nekako je cijelo cerek

Ukupna ocjena: 4/5


MAC Moon river (slikano na suncu)


MAC Moon river (dnevna svjetlost, u hladu)


MAC Moon river (slikano na suncu)


Vesna

28.10.2009. u 10:30 • 2 KomentaraPrint#^

utorak, 27.10.2009.

Beauty novosti: YSL Spring Look 2010

Nakon Lancome kolekcije, stiže i YSL kolekcija za proljeće/ljeto 2010. Zaista su brzi sa novitetima, samo mi još fali novac za sve te divne ljepote. zubo

Ova kolekcija mi djeluje dosta nekako prozračno, proljetno, sjenila su lagana, sjajila i ruževi također. Sve je nekako više nude, što je i karakteristično za proljetne kolekcije (iako, vidimo da Lancome baš i nije takav što se boja tiče). Baš me zanima kakva je tekstura sjenila i kako izgledaju jer mi ovako po slikama cijela kolekcija djeluje nekako mat. Vjerujem da nisam daleko od istine.











Izvor: Daisy beauty

27.10.2009. u 17:45 • 0 KomentaraPrint#^

Beauty novosti: Lancome Make Up O My Rose Collection (proljeće/ljeto 2010.)

Nismo ni u zimu zagazili kako spada, a kamoli da smo pred kraj zime, a kozmetičke kuće već su počele izbacivati kolekcije za proljeće/ljeto 2010. Pa da čovjek ne poludi. :D

Zasad su kolekcije izbacili Lancome i Sue Devitt i za početak predstavljam Lancome Make Up O My Rose kolekciju.
Sljedeće godine će se izgleda nositi petrolej nijanse što mene iznimno veseli obzirom da je petrolej boja jedna od mojih najdražih. cerek Osim te nijanse, možete pronaći još zlatne i koraljne nijanse u ovoj kolekciji.


BB Kiss ruž (može se nanijeti mokro i suho)


Pop'n Palette u Pop'n Petrol nijansi


Pop'n Cheeks


Khol Gloss u Pop Petrol nijansi


Lak za nokte u BB Sand nijansi


Lak za nokte u Pop Petrol nijansi


Izvor: British beauty

27.10.2009. u 10:00 • 5 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 26.10.2009.

Beauty novosti: OPI Alice in Wonderland Winter 2009

Tek kada sam se pomirila sa time da ću eventualno od novogodišnje OPI kolekcije ugrabiti samo OPI Smitten With Mittens, evo nam već nove kolekcije.

Početkom 2010. (u ožujku) u kina stiže Alice in Wonderland by Tim Burton cerek te je OPI tom prigodom izbacio kolekciju lakova istog naziva!

Off with Her Red! - moćna i sjajna crvena nijansa
Absolutely Alice - prekrasna plavičasta glitterasta nijansa
Mad as a Hatter - fantastična crna-multi glitter nijansa
Thanks So Muchness! - crvena shimmerasta nijansa

Iako sam u početku mislila kako nisam nešto pretjerano oduševljena, ali sad mi se nekako čini da ću možda nešto i uzeti iz ove kolekcije - Thanks So Muchness!.













Izvor: Pssion.se

26.10.2009. u 13:24 • 11 KomentaraPrint#^

Beauty anketa: koju Scarlett vi volite?

Iako Scarlett Johansson nije baš neka moja miljenica kada govorimo o poznatim osobama, ali obećala sam jednom prijatelju (koji je njezin veliki fan) kako ću staviti jednu anketu koja će uključivati nju.

Uglavnom, pronašla sam par fotografija sa različitim frizurama i šminkom pa me zanima - koji look je vaš favorit?



Scarlett Johansson - najbolji look?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
  
pollcode.com free polls



Meni najbolje izgleda na 1. i 5. slici. Čokoladna boja kose na 1. slici joj zaista savršeno pristaje, a šminka je besprijekorna (kao i uvijek kod nje). Na 5. slici izgleda prekrasno sa ležerno valovitom kosom plave boje koja lagano vuče na nekakvu boju meda, ako me oči ne varaju.

Najmanje mi se sviđa na 3. slici. Ta boja plave kose (koja vuče na žutu nijansu) joj nikako ne odgovara, a sa valovitom kosom ipak izgleda mnogo bolje i ženstvenije nego što to izgleda sa ravnom kosom.

Vesna

26.10.2009. u 10:30 • 10 KomentaraPrint#^

nedjelja, 25.10.2009.

Kistovi za šminkanje


kist za puder u prahu, kist rumenilo, bockalica, veliki kist za tekući puder, manji kist za tekući puder, kist za korektor


Danas sam poslikala skoro sve što koristim za nanošenje šminke na lice. Jedino sam zaboravila uslikati svoje spužvaste aplikatore, no oni nisu sad ne znam kako pretjerano bitni iako ja koristim isključivo njih za nanošenje sjenila obzirom da mi je nekako jednostavnije. Valjda stvar navike.

Uglavnom, da krenemo sa objašnjenjem svakog pojedinačnog kista. Sve slike pojašnjavam s lijeva na desno.


kist za puder u prahu, kist za rumenilo, bockalica za tekući puder/rumenilo


ecotools kist za puder u prahu
Povelik kist sa jako, jako mekanim dlakama, iako su sintetičke. Mislim da nisam tako mekani kist još imala u svojim rukama. Idealan je za nanošenje pudera u prahu. Možda ga možete koristiti i za rumenilo, ali za to mi se ipak čini premekanim i prevelikim.

ecotools kist za rumenilo (morate ga imati!)
I ovaj je, kao i svi ostali ecotools kistovi napravljen od sintetičkih dlaka, no kao što sam gore spomenula - izrazito su mekani. Idealan je za nanošenje rumenila. Ne bocka. Njime nanosim mekana, tvrda, srednje tvrda rumenila. Zaista je odličan za svako rumenilo koje imam.

Kist napravljen po uzoru na MAC 187-icu iliti slavna 'bockalica' (morate ga imati!)
Ovo je valjda jedan od najpoznatijih kistova ili sam barem ja stekla takav dojam. Ono što je kod njega odlično je to što ga možete koristiti za više stvari - nanošenje tekućeg pudera ili nanošenje rumenila. Možda može biti dobar i za puder u prahu, ali osobno to nisam isprobala.
Nanošenje tekućeg pudera sa ovim kistom dobiva novo značenje ili, kako se to popularno kaže - photoshop efekt. Lice zaista izgleda kao s naslovnice. Stavite pudera malo na ruku, ili možda u neku posudicu te lagano 'ubockajte' kist u puder i zatim ga laganim pokretima bockajte najprije po obrazima, zatim po čelu. Na kraju sve lijepo još izgladite ravnomjernim laganim kružnim pokretima.
Nanošenje rumenila također je i više nego jednostavno, pogotovo ako volite jača rumenila, a ne želite izgledati kao da vas je netku lupio nasred obraza rumenilom. Jednostavno 'bockajte' prvo rumenilo, otpuhnite višak, zatim 'nabockajte' rumenilo lagano po obrazima.



veliki plosnati kist za tekući puder, manji kist za tekući puder, kist za korektor


Coastal scents kist za tekući puder - veliki, plosnati (morate ga imati!)
Ovaj kist je poprilično velik i drška mu je poprilično dugačka. Iznenadila sam se kada mi je stigao (naručen sa coastal scentsa) jer nisam očekivala baš toliko velik kist. Poprilično je plosnat, dlake su sintetičke, srednje mekane. Tekući puder je najbolje nanijeti laganim tapkanjem po licu i nakon toga razmazivanjem kako bi se puder upio. Ne upija previše pudera te je vrlo jednostavan za korištenje.

ecotools kist za tekući puder
Ovo je znatno manji kist od kista sa coastal scentsa. Deblji je i nekako mekši, iako su dlake manje. Ovaj kist ne koristim za nanošenje tekućeg pudera već za njegovo dodatno razmazivanje ukoliko zatreba. Nekako sam došla do zaključka kako mi je ipak malo premalen i treba dosta vremena za nanijeti puder s njim. I uz to upije previše pudera jer je premekan. No sve u svemu, odličan je za dodatno razmazivanje, tapkanje i tome sl.

ecotools kist za korektor (morate ga imati!)
Idealan je za nanošenje korektora bilo tekućeg bilo za razmazivanje onog u sticku. Iako je kist mekan, dosta je čvrst jer je su dlake kratke. Nekad koristim isključivo kist, a ponekad prvo prstom razmažem korektor pa kistom dodatno utapkavam korektor kako bi se upio i dobro razmazao.



kabuki, buffer četka


MAD Minerals kabuki (morate ga imati!)
Ovaj kist koristim neprekidno preko godinu i pol i u to vrijeme otpale su mu možda 4 dlake. Zaista je otporan i dugovječan iako na slici djeluje nekako raščupano, i dalje je izrazito mekan za nanošenje pudera u prahu ili mineralne podloge.
Ja ga primarno koristim za nanošenje mineralne podloge, ali može se koristiti i za puder u prahu ili možda za tekući puder (nakon nanošenja tekućeg pudera kružnim pokretima lagano proći po licu sa kabukijem kako bi se tekući puder još bolje ujednačio i "ispeglao").
Kabuki četke su poprilično malene, ali su jako efikasne u onome za što su namijenje i mislim kako bi svatko morao imati barem jednu kabuki četku.

Coastal scents buffer četka (morate ju imati!)
Ne znam kako bih ovo 'buffer' prevela točno na hrvatski, ali ova četka kod mene ima jednaku funkciju kao i kabuki s time da je idealna za 'utapkavanje' pudera u kožu obzirom da je ravno rezana. Ovo je trenutno moja najkorištenija četka, uz kist za rumenilo i mislim kako ću u neko dogledno vrijeme naručiti još jednu.
Dlake su sintetičke, mekane i savršeno čvrste za lijepo nanošenje pudera (u prahu ili onog u kamenu).



kist za blendanje, kosi kist za gel liner, slikarski kistovi za određene detalje


Coastal scents kist za blendanje (morate ju imati!)
Ne morate imati nužno ovaj kist, ali općenito morate imati kist za blendanje jer sjenilo jednostavno izgleda nevjerojatno na očima zahvaljujući kistu za blendanje. Ovi kistovi su poprilično mekani, i nekako pahuljasti, no savršeni su za ravnomjerno blendanje sjenila. Ovo je zaista najbitniji kist ukoliko koristite sjenila za šminkanje. Naravno, možete vi i neke druge kistove koristiti za blendanje (ukoliko vam uspijeva, meni baš i ne), ali mislim kako su ipak ovakvi kistovi puno bolji za blendanje obzirom da im je to primarna namjena, a i vrlo su jednostavni za uporabu.

ecotools kosi kist (morate ga imati!)
O njemu sam već pisala ovdje i ovdje i mislim kako sam rekla sve što se imalo za reći o tom kistu, pa vas molim da pročitate.

Slikarski kistovi
Ovo nisu klasični kistovi za šminkanje, ali ukoliko znate crtati određene detalje na očima ili na licu, onda će vam dobro doći. Kupljeni su ovdje, sintetički su ali dovoljno čvrsti/mekani za kojekakve detalje na licu/očima.

ČIŠĆENJE KISTOVA

Čime prati kistove?
Tekućim sapunom, kupkom za bebe, bilo čime što mislite da bi bilo pogodno i nježno prema vašim kistovima. Nikad nisam kupila posebnu tekućinu koja je baš namijenjena za čišćenje kistova jer jednostavno nisam smatrala da ima potrebe za time. Tekući sapun je zaista sasvim dovoljan.
Jedino kosi kist čistim Baleinim dvofaznim sredstvom za skidanje vodootporne šminke obzirom da su gel lineri vodootporni i tu voda i tekući sapun ne pomažu.

Koliko često prati kistove?
Po potrebi. Svatko najbolje zna koliko često koristi kistove pa se treba po tome i ravnati. Zato ja i imam više kistova za tekući puder, više kabukija, više aplikatora za nanošenje sjenila kako ne bih morala nakon svake uporabe prati kistove. Osobno ih perem recimo jednom u 2 tjedna, ukoliko ih koristim češće. A ukoliko se ne šminkam toliko često, onda ih operem kad mi se učini da bi bilo vrijeme za to.
Jedino spužvaste aplikatore za nanošenje sjenila perem svaki put jer ne volim kada mi ostane boja od prethodnog sjenila na njemu.

Kako sušiti oprane kistove?
Vodoravno, na nekakavom ručniku ili čemu već. Nemojte nikad sušiti kistove okomito tj. tako da ih stavite u npr. šalicu jer se tako voda slijeva u dršku što će vam uništiti ljepilo te će dlake poispadati tj. odlijepiti se.
Nakon što ih malo rukom "ocijedite" samo ih vodoravo polegnite na ručnik i pustite da se osuše.


Ovo je zaista poprilično dugačak post. Iskreno, nisam mislila da ću napisati toliko toga, ali vjerujem da će vam koristiti ono što sam napisala. Uživajte u čitanju!

Vesna

25.10.2009. u 11:05 • 14 KomentaraPrint#^

subota, 24.10.2009.

Recenzija: essence kajal pencil & long lasting eye pencil


cool breeze, seventh heaven, white (slikano na suncu)


Uz essence best friends rumenilo, ove olovke su mi najdraži essence proizvod. Općenito što se tiče olovaka nisam nešto posebno zahtjevna, jedino ne volim olovke koje su pretvrde za nanošenje. Sve ostalo je i više nego prihvatljivo.

Što se konkretno ovih olovaka tiče, primarno im u prilog ide cijena, a zatim i njihova kvaliteta. Ove olovke su zaista primjer nečega što je dobro, a nikako skupo te tako lako dostupno svima. Cijena kajal pencil olovke je nekih 8,90kn, dok long lasting olovke dođu oko 11,90kn.

Kajal pencil - 04 white & 11 cool breeze
Upravo ova essence bijela olovka je prva bijela olovka koju sam u životu kupila i zaista me oduševila. Mekana je, bez problema se nanosi i ostavlja zaista dosta boje. Ono što je najbitnije, dugo traje nanesena na unutrašnjost donjeg kapka (waterline).
Cool breeze je prekrasna tirkizna nijansa. Mislim kako je ovo najhvaljenija essence olovka pa vam preporučujem da ju kupite ukoliko volite ovakve nijanse. Također je mekana, lako se nanosi i prekrasno izgleda na očima.

Long lasting eye pencil - 07 seventh heaven
Ovo je nekakva modro zelena nijansa, koja u biti više vuče na plavo. Automatska je pa nema potrebe za šiljenjem iako to u biti ne volim obzirom da se ne može lijepo olovka naoštriti pa možda nanošenje neće biti toliko precizno kao kod olovaka koje se mogu našiljiti. Osim toga, nema nekakvu drugu manu. Jednako je postojana kao i kajal olovke i mislim kako ne možete puno izgubiti ukoliko ju kupite.

Ukupna ocjena: 4.5/5


essence kajal pencil - 11 cool breeze


essence long lasting eye pencil - 07 seventh heaven


essence kajal pencil - 04 white


cool breeze, seventh heaven, white (slikano u hladu)


Vesna

24.10.2009. u 11:34 • 5 KomentaraPrint#^

petak, 23.10.2009.

Beauty anketa: Tko bolje nosi crveni ruž?

Obzirom da sam obožavateljica crvenog ruža te uskoro mislim napisati jedan post o njemu, za početak sam odabrala 3 osobe koje po meni nekako najbolje nose crveni ruž. Naravno, ima još njih kojima on odlično stoji, ali Rihanna, Dita von Teese i Gwen Stefani su top 3 ako se mene pita.

Iako nisam neki miljenik Rihanne, moram priznati kako mi na njoj crveni ruž stoji najbolje od svega što zna stavit na sebe. Ditu Von Teese ne moram valjda previše objašnjavati, a Gwen Stefani je jedna od onih koju ne mogu zamisliti sa drugom bojom na usnama osim crvenom.

A što vi mislite? Kome on najbolje pristaje?


Rihanna, Dita Von Teese, Gwen Stefani



p.s. čini mi se da anketa baš ne radi kako bi trebala (?) pa makar napišite u komentaru vaš odabir :)

Vesna

23.10.2009. u 22:54 • 3 KomentaraPrint#^

četvrtak, 22.10.2009.

Beauty novosti: The Body Shop Winter Trend 2009 Collection

Još jedna svjetlucava novogodišnja kolekcija dolazi nam od The Body Shopa. Nažalost, ovo je još jedan brand koji kod nas ne možemo kupiti, ali sva sreća pa postoji on line naručivanje.
Može se primijetiti kako su srebrna i ljubičasta i ove sezone hit i iako se boje ponavljaju, meni to ne smeta. Dapače, te boje su uvijek dobrodošle u mojoj kozmetičkoj torbici!

Eye & Cheek Palette (24,00€)
- 01- ljubičasti i srebrni tonovi
- 02 - bež i čokoladni tonovi


Define & Sparkle Liner and Mascara (15,00€)
- 01 - Silver
- 02 - Black


Iced Body Powder (20,00€)
- 01 - Apricot nijansa (marelica)

Sparkle Rollerball (12,00€)
- 01 - srebrna nijansa

Colourglide Lip Colour
- 14 Pink ginger
- 54 Pastel rose


Shimmer Gloss (10,00€)
- 01 Iced Sparkle
- 02 Iced Candy


Photobucket
Eye & Cheek Palette 01

Photobucket
Eye & Cheek Palette 02

Photobucket
Black, Silver

Photobucket
Iced Body Powder - Apricot

Photobucket
Sparkle Rollerball

Photobucket
Pink ginger, Pastel rose

Photobucket
Iced Candy, Iced Sparkle


Izvor: Pinklemon.de

22.10.2009. u 17:45 • 2 KomentaraPrint#^

Beauty novosti: ArtDeco Glamour Noblesse Kollektion

Od svih kolekcija za jesen/zimu mislim kako mi je ovo svakako jedna od najdražih! Ambalaža je prekrasna, izbor boja također, bilo sjenila, ruževa, sjajila, lakova, a i odlične su mi ove dodatne sitnice poput kremastih shimmera te sprejeva, a ni ovaj highlighter nije za baciti. Ovo je definitivno prava kolekcija za novogodišnji 'look'!
Dostupna je od sredine ovog mjeseca, pa se nadam kako će se uskoro pojaviti i kod nas.

Eyeshadow Base (6,80€)
Beauty Box Quattro Glam Stars (7,50€)
Beauty Box Duo Glam Stars (5,80€)
Glamorous Highlighter (19,50€)

Glam Stars sjenilo (5,80€)
- 602
- 605
- 616
- 626
- 638
- 647
- 670
- 679


Glam Stars Shimmer Cream (8,50€)
- srebrni
- zlatni


Glam Stars tuš (10,80€)
- 02
- 03
- 05


Glam Stars ruž (12,80€)
- 78
- 83
- 88
- 94


Glam Stars sjajilo (10,80€)
- 01
- 04
- 05
- 07
- 08
- 09


Ceramic lak za nokte (7,50€)
- 275
- 280
- 285
- 290
- 292


Glam Stars Glitter Spray (6,80€)
- srebrni
- zlatni


Photobucket
Beauty Box Quattro Glam Stars

Photobucket
Glamorous Highlighter

Photobucket
602, 605

Photobucket
616, 626

Photobucket
638, 647

Photobucket
670, 679

Photobucket
Glam Stars Shimmer Cream - zlatni

Photobucket
Glam Stars Shimmer Cream - srebrni

Photobucket
02, 03, 05

Photobucket
78, 83, 88, 94

Photobucket
01, 04, 05

Photobucket
07, 08, 09

Photobucket
275, 280, 285

Photobucket


Izvor: Cosmoty.de

22.10.2009. u 11:50 • 5 KomentaraPrint#^

srijeda, 21.10.2009.

Recenzija: MAC Danger zone mineralno sjenilo


MAC Danger zone


Danas postoje mnoge firme koje uz uobičajene proizvode imaju i liniju proizvoda koji u sebi sadrže minerale. To nisu u potpunosti mineralni proizvodi, već uz uobičajene sastojke sadrže *i* određene mineralne sastojke. Takvu liniju proizvoda imaju L'Oreal, Maybelline, catrice..., a MAC je samo jedan od mnogih.

MAC mineralna sjenila i nisu nešto kada se nanose suha, ali sva sreća pa se mogu nanositi i mokra te zahvaljujući tome izgledaju 5x bolje, intenzivnije, upečatljivije. Ne rasipaju se, lijepo i lako se nanose i blendaju, te su postojana.


Danger zone je gore opisano mineralno sjenilo, dio limitirane MAC kolekcije Red She Said koja je bila aktualna prije nešto manje od godine dana. Ovih proizvoda više baš i nema za kupiti, ali uz nešto sreće možda ipak naletite na nešto on line.

Prva mana ovog sjenila je srednji srebrni šljokičasti dio more se maltene zagrabiti da bi ga se koristilo kako spada, iako, puno je lakše kada se nanosi mokro jer se tada šljokice ne rasipaju okolo. Druga mana je svakako odnos cijene i količine proizvoda. Sjenilo ima jedva nešto preko 2g netto težine, točnije 2.2g, a cijena mu je poprilično visoka za to - 17.50$ - 90,00kn (bez poštarine, bez poreza).
No, obzirom da kod nas MAC kozmetike nema, kupovati ju možemo ili on line ili zagnjaviti nekoga tko ide u inozemstvo da nam nešto kupi od MAC-a, s time da su cijene u Europi još više nego u Americi. Mislim kako je cijena ovog sjenila u Europi bila 20€. Preskupo u svakom slučaju.

Ukratko, mane nisu dovoljno velike da bih odustala od ovakvih sjenila te sam jako zadovoljna s ovim sjenilom, dugo sam tražila nešto ovakvo i budem uskoro neki make up look pripremila s njim.

Ukupna ocjena: 4/5


Danger zone nanesen suhim aplikatorom


Danger zone nanesen mokrim aplikatorom


Danger zone nanesen mokrim aplikatorom


Danger zone nanesen mokrim aplikatorom uslikano na suncu


Vesna

21.10.2009. u 13:55 • 5 KomentaraPrint#^

utorak, 20.10.2009.

Beauty novosti: Manhattan Cosmetics Colour Meets Elegance

Za studeni je i Manhattan pripremio jednu limitiranu kolekciju - Colour Meets Elegance. Izlazi sredinom studenog, a proizvodi će za kupnju biti dostupni otprilike dva mjeseca pa se nadam da će u međuvremenu ova kolekcija stići i do nas.
I da se primijetiti kako je Chanel poslužio kao čista inspiracija za ambalažu sjenila. :-)

Colour meets elegance sjenilo za oči:
- green effects
- golden effects
- silver effects


Colour meets elegance olovka za oči:
- green
- gold
- black


Colour meets elegance ruž za usne:
- crveni
- smeđi


Colour meets elegance lak za nokte:
- crveni
- smeđi


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Izvor: Pinklemon.de

20.10.2009. u 20:20 • 10 KomentaraPrint#^

Oblik lica i njegovo određivanje

Slučajno sam naišla na jednu zanimljivu sliku sa oblicima lica pa sam odlučila napisati post o tome.
Iako na slici možete vidjeti 8 oblika lica, mislim kako se velika većina ljudi ipak može svrstati u najčešća četiri oblika: okruglo, ovalno, četvrtasto (pravokutni i kvadratni oblik) te srcoliko lice (dijamantni i 'obrnuti trokut' oblik).


Izvor: link


Osim ove slike, možete oblik lica ustanoviti na još 2 vrlo jednostavna načina:

1. riješite ovaj kviz, pitanja su kratka i jednostavna, na kraju samo ispunite one podatke kako bi vam pokazali rezultate i nemojte se brinuti da nešto šalju na mail, jer - ne šalju;

2. ako i dalje niste sigurni, maknite kosu s lica i pogledajte se u ogledalo. Uzmite olovku za oči/usne ili ruž te na ogledalu ocrtaje rubove svog lica. Kada se odmaknete, vidjet ćete kojem obliku odgovarate.


I za kraj, par primjera osnovnih oblika lica:

Četvrtasto lice
Angelina Jolie


Okruglo lice
Christina Ricci
(možda ova slika nije najvjerniji prikaz ali pogledajte ostale njezine fotografije, zaista ima izrazito okruglo lice)


Ovalno lice
Katherine Heigl


Srcoliko lice
Jennifer Love Hewitt
(nije mi uspijevalo nacrtati srce na njezinom licu)


Vesna

20.10.2009. u 15:55 • 9 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 19.10.2009.

Tuševi za oči i sve što trebate znati o njima



Ovaj proizvod svakako zahtijeva svoj post, obzirom kako je ovo jedan od onih proizvoda koji morate imati. Znam jako puno cura koje muku muče sa nanošenjem tuševa, ali priča je zapravo vrlo jednostavna. No, prije toga, navest ću vrste tuševa koje kod nas možete naći te objasniti ukratko svaki tip.

Liquid dip eye liner tj. tekući tuš koji se 'umače'
Ovaj me tuš zapravo podsjeća na osnovnu školsku i one tuševe koje smo koristili za crtanje na likovnom (ne znam ako se sjećate toga; kistić se svaki put umače u tuš :D ).
Vrh ovog tuša nalik je vrhu flomastera, čvršći je i deblji, ali ipak jako precizan za nanošenje.
Na slici se nalazi BeYu tuš kojeg nažalost kod nas nema više, ali htjela sam samo navesti kako sam ovaj tuš platila 60kn u limoniju (samo crnu nijansu) i trajao mi je godinu i pol s time da sam ga neprekidno koristila, iako je jako malo pakiranje - svega 2,5ml. Dakle, isplati ga se kupiti jer zaista dugo traje.
Preporuke: Manhattan, S-he, Sephora (cijene se kreću od 20,00kn do 60,00kn)


BeYu Dip Eye Liner


Tuš-flomaster
Sam naziv sve govori - riječ je o tušu koji u potpunosti izgleda kao flomaster te mu je i sam vrh za nanošenje identičan flomasteru. Ovi tuševi su slični 'dip tuševima' što se nanošenja tiče s time da su mrvicu suši obzirom da se vrh ne umače dodatnu o boju, već se boja nalazi u samom pakiranju.
Na slici je primjer vrha Manhattan Eyeliner Original Japanese Tusche tuša kojeg možete kupiti u svakom dm-u i Kozmu, cijena mu je do 40,00kn (skuplji od toga ne bi trebao biti). Dostupan je u četiri nijanse - smeđoj, plavoj, zelenoj i crnoj.


Manhattan Eyeliner Original Japanese Tusche u zelenoj nijansi


Liquid eye liner tj. tekući tuš
Općenito se najčešće može pronaći ovakav tip tuša - tekući sa tankim kistićem za nanošenje. Osobno ovaj tip tuša ne volim jer, ukratko, postoje bolji tuševi od ovih koje je mnogo lakše nanositi. Ipak, vjerujem da sigurno ima onih kojima je upravo ovaj tip tuša najdraži.
Na slici možete vidjeti kako izgleda vrh ovakvog tuša, riječ je o GOSH Extreme Art Eye Liner tušu u tirkizno-zelenoj nijansi. Možete vidjeti kako je kistić poprilično tanak, a vjerujte, ima onih sa još tanjim kistićima. Treba imati poprilično mirnu ruku za nanošenje obzirom da su ovi kistići poprilično mekani i savitljivi.
Preporuke: Oriflame Giordani Gold tekući tuš, Bourjois tekući tuševi (oni metallic), Collistar tekući tuševi, itd.


GOSH Extreme Art Eye Liner


Gel liners tj. tuševi u gelu
U prethodnom postu napisala sam recenziju vezanu uz ove tuševe, pa samo da onda utvrdimo gradivo: ovo su tuševi koji imaju gelastu teksturu, dolaze u teglici i nanose se sa kosim kistom (ecotools kosi kist, 26kn u Kozmu). Osobno, ovo je moj HG (holy grail, za one koji ne znaju) proizvod i imam u planu kupiti ih u svakoj mogućoj nijansi. Osim što se mogu koristiti kao tuš, ja ih povremeno znam koristiti i kao bazu za sjenilo (ovisno o tome koju nijansu sjenila nanosim). Brzo se suše i vodootporni su.
Preporuke: Morgana Minerals


Magnetism, Venomous (gore), Tanzanite (dolje)


ecotools kosi kist za nanošenje gel linera


Cream eye liner tj. kremasti tuševi
Po svojim svojstvima su u principu slični gel linerima, jedino je tekstura gel linera mekša (koliko sam mogla primijetiti). Što se ostalog tiče, jednako se nanose te se i oni mogu koristiti i kao baza za sjenilo.
Preporuke: Shiseido, Smashbox, L'Oreal HIP
Obzirom da nemam ovakav tuš, nemam ni sliku, ali možete slobodno izguglati neki od ovih koje sam navela.


NANOŠENJE TUŠA

Vjerujem kako ovo sigurno jako puno vas muči i u biti, nije to tako velik problem kao što se možda u početku čini. Pa, ajmo to lijepo u nekakvim koracima pojasniti:

1. za početak, kupite određeni tuš. Ukoliko si ne možete priuštiti gel liner ili kremasti tuš (obzirom da kod nas jeftinije verzije baš i nisu dostupne), preporučam vam ili tuš u flomasteru ili dip eyeliner;

2. kupite olovku za oči u istoj nijansi kao što je tuš, neka to bude kajal olovka koja je mekša i koja se lakše nanosi;

3. oboružajte se strpljenjem i živcima jer lako moguće nećete uspijeti iz prve, ali bitno je da pokušavate i dalje i da ne odustajete ukoliko ne vidite napredak i nakon 5. pokušaja;

4. ukoliko imate drhtavu ruku, probajte ju nekako smiriti ili se naslonite na nešto kako biste smirili drhtanje;

5. kažiprstom lagano "zategnite" oko prema van – link – tu gdje je strelica, kako biste lakše nanijeli olovku;

6. sad polagano povlačite crtu olovkom koja će vam služiti kao baza za nanošenje tuša; počnite od sredine kapka prema van, pa nakon toga obrubite unutarnji rub kapka;

7. nakon što ste završili sa olovkom, sad trebate to isto napraviti sa tušem s time da morate samo "potvrditi" crtu od olovke i lagano crtu izvući prema vanjskom dijelu oka;

8. slobodno ponovite ukoliko niste zadovoljni efektom;


Što se gel linera tiče, postoje zapravo dvije vrste kosih kistova za njihovo nanošenje. Već sam stavila sliku ecotools kosog kista, a osim njega imate i ovakav primjerak kosog kista kojem nisu samo dlačice ukoso odrezane, već je vrh samog kista ukošen radi lakšeg nanošenja. Ovaj drugi nisam isprobala, ali vjerujem da je i njegova uporaba vrlo jednostavna.

O ovoj temi bih mogla vjerojatno napisati još ovoliko teksta, ali da ne pretjerujem, mislim kako je ovo za početak sasvim dovoljno. Za dodatna pitanja slobodno pošaljite mail ili ostavite komentar.


Vesna

19.10.2009. u 20:25 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 18.10.2009.

Recenzija: Tuševi za oči u gelu (gel liners)


Magnetism, Venomous (gore), Tanzanite (dolje)


U ovom postu odlučila sam recenzirati gel linere, a sljedeći post posvetit ću tuševima (svim vrstama i oblicima) i trikovima kako ih što lakše nanijeti i kako crtu "izvući" što savršenije.

Tuševe u gelu počela sam nedavno koristiti i iskreno, ne znam zašto mi to nije palo napamet PUNO prije. Valjda sam nekako nesklona promjenama kada se jednom na nešto naviknem, ali ovo je zaista bila dobra odluka. Osim tuša, trebat će vam i kosi kist za njegovo nanošenje. Nažalost, nisam se sjetila poslikati kist za ovaj post, ali budem to onda ostavila za sljedeći. Ja koristim ecotools kosi kist koji možete kupiti u Kozmu za 26kn. Jako je kvalitetan, lako se čisti i još lakše se s njime nanosi tuš.

Na gornjoj slici su gel lineri koje sam naručila od Morgane, a možete ih naručiti i sa ebaya, Coastal Scentsa, itd. Zaista ih se da vrlo lako naći on line. Njihova cijena se najčešće kreće oko 5-8$, ovisno s koje stranice naručujete. U teglici dobijete oko 4g proizvoda što traje zaista jako dugo.

Osim jednostavnosti nanošenja, prednost ovih tuševa je to što su vodootporni i traju zaista dugo. Imala sam priliku isprobavati gel liner u crnoj boji, par dana zaredom, po cijele dane. Kako bih ga stavila ujutro, tako bi izgledao kada bih se vratila u stan oko 4 ujutro. Iako su vodootporni, ne treba vam vodootporni skidač šminke, već je dovoljno uobičajeno sredstvo koje inače koristite za skidanje šminke.

Jedina moguća mana kod ovih gel linera je ta što se može osušiti u teglici ukoliko ga ne trošite dovoljno brzo. Iako, opet ovisi o tome od koga ste ga i kupili, jer su možda naizgled isti gel lineri, ali po teksturi nisu. Pogledajte Magnetism tuš i kako se odvojio od rubova obzirom da se suši pomalo. Iako, i dalje se da nanositi sasvim normalno.

Magnetism je smećkasto-crna nijansa sa sitnim zlatnim shimmerom u sebi. Poprilično nenapadna boja i idealna je za one koji vole možda nekakav diskretniji izgled.

Venomous je upečatljiva i snažna ljubičasta nijansa bez primjese ikakve druge boje i ovo je definitivno ljubičasta koju sam dugo tražila.

Tanzanite je nekakva bordo-ljubičasta nijansa sa sitnim sjajem u sebi.


Gel lineri kod nas?
Koliko ja znam, kod nas nema ovakvih primjeraka. Tu i tamo neka dm marka izbaci limitirano izdanje pa se nađe i ovako nešto (trenutno je Alverde). Kod nas možete kupiti primjerice Shiseido Creamy Eyeliner (sad mi MoMo govori kako je ovo kremasti, a ne gel liner, ali su zapravo jako slični po teksturi) uz koji dobivate mali kistić, ali je i cijena paprena - otprilike 220,00kn. Sigurno ima još primjeraka, ali ja ih trenutno ne znam napamet, ali vjerujem kako jeftinije od gel linera sa ebaya nećete proći.

Ukupna ocjena: 5/5


Magnetism


Venomous


Tanzanite


Od gore prema dolje: Magnetism, Tanzanite, Venomous


Vesna

18.10.2009. u 23:25 • 10 KomentaraPrint#^

petak, 16.10.2009.

Recenzija: Rimmel Colour Rush Mono Special Effects sjenilo za suho ili mokro nanošenje


Alluring (21) nijansa


Ukratko, nemam ništa dobro za napisati o ovom sjenilu. Razočaralo me u svakom pogledu. Ne sjećam se kada me posljednji put neki proizvod tako razočarao. Jednostavno, sjenilo je preloše. Pakiranje je još i prolazno, iako nije ni ono tko zna što, ali pigmentiranost te kvaliteta sjenila je zaista grozna. Nisam godinama koristila Rimmel sjenila, imala sam davno jednom, ali koliko me sjećanje služi - bila sam zadovoljna, no od ovog nisam očekivala toliko razočaranje.

Dizajn sjenila unutar kutijice izgleda slatko, na sredini se nalazi shimmerasta kruna koja nestane prilikom prvog korištenja sjenila. Mislila sam kako je taj dio sjenila baš u toj boji, ali očito je u pitanju samo površinski sjajni sloj za potrebe dizajna sjenila. Iako se ovo sjenilo može nanijeti mokro ili suho (a ja obožavam takva sjenila!) nema nikakve razlike, jednostavno je identično bez obzira na to kako ga ja nanosila. Još je mokro nanošenje ispalo gore nego suho nanošenje što je zaista rijedak slučaj.

Za cijenu od 21kn dobije se 2,4g sjenila, a i to je preskupo uzevši u obzir njegovu (ne)kvalitetu. Za te novce mogu kupiti 2 essence sjenila koja su daleko kvalitetnija od ovog.

Dostupne nijanse:
10 Envy
20 Tempted
21 Alluring
30 Siren
60 Bronzed
70 After dark
80 Glitzed


Ukupna ocjena: 1/5


suho nanošenje (gore), mokro nanošenje (dolje)


mokro nanošenje + catrice Stay on! baza za sjenila


Vesna

16.10.2009. u 10:40 • 3 KomentaraPrint#^

srijeda, 14.10.2009.

Recenzija: Bourjois Blush


33 Lilas d'or, 16 Rose coup de foundre


Ovo je definitivno jedan od popularnijih ako ne i najpopularnijih Bourjois proizvoda i sigurna sam da svatko ima ovo rumenilo u najmanje jednoj nijansi. Pakiranje je nekako slatko, iako ne i jedno od najpraktičnijih koje sam imala prilike vidjeti. Nekako mi se čini da je kutijica premalena i da je tih 2,5g rumenila zbijeno. S unutrašnje strane poklopca nalazi se ogledalce promjera 3,5 cm koje zapravo i nema nekakvu pretjeranu svrhu obzirom da je premaleno i da nije baš od nekakve pomoći pri nanošenju rumenila, a isto se može reći i za četkicu koja dolazi uz rumenilo – premalena, nepraktična iako je poprilična mekana. No, za četkicu me ni ne čudi jer sam se već navikla da četkice koja dolaze uz rumenila i nisu nešto posebno korisna i treba ih jednostavno u startu eliminirati iz uporabe. :)

Obzirom da sam nabrojala donekle negativne strane (meni osobno nedovoljno negativne da ovo rumenilo ne bih koristila), bilo bi u redu da prijeđem na one pozitivne strane.

Rumenilo dolazi u čak 19 nijansi, a ovo su samo neke od njih (ovdje ih je 12 obzirom da nisam mogla naći nazive ostalih dostupnih nijansi):
03 Brun cuivre
15 Rose eclat
16 Rose coup de foundre
33 Lilas d'or
34 Rose d'or
35 Lune d'or
48 Cendre de rose brune
54 Rose frisson
74 Rose ambre
85 Sienne
92 Santal
95 Rose de jaspe


Iako mi se osobno pakiranje ne sviđa pretjerano, moram priznati kako mi se sviđa što je svako pakiranje u skladu sa svojom nijansom tako da se nijansa rumenila nazire po vanjskoj boji kutijice. Odnos cijene i količine rumenila je odličan – za 65kn dobije se 2,5g rumenila što je i više nego zadovoljavajuće. Naravno, uz cijenu je bitna i postojanost rumenila i po tome ovo rumenilo sigurno može konkurirati mnogim skupljim rumenilima.

Rose coup de foundre #16 je prava sedefasta breskvasta nijansa. Poprilično je nježna i daje izuzetno prirodan izgled licu. Idealna je za osobe koje ne vole previše vidljiva rumenila, iako se i ovo može nanijeti tako da bude vidljivije.

Lilas d'or #33, kao što sama riječ d'or kaže, je rumenilo koje sadrži zlatni shimmer u sebi. U kutijici boja možda djeluje nekako tamnije, ali kada se nanese to uopće nije. Ovo je jako lijepa malo prljavija nijansa roze sa zlatnim česticama i licu daje prirodan, svježi izgled.
Uz sve ovo, treba spomenuti kako ova rumenila imaju poprilično intenzivan miris i u početku mi je to smetalo toliko da ga unatoč svom prvotnom oduševljenju nisam koristila jer naprosto nisam mogla nikako podnijeti taj miris. Sada sam se navikla, i čak mi nekako lijepo i zanimljivo miriši, ali ako nekome smetaju intenzivniji mirisi kozmetičkih proizvoda - bolje ga onda preskočiti.

Ukupna ocjena: 4/5


33 Lilas d'or, 16 Rose coup de foundre


33 Lilas d'or


16 Rose coup de foundre


16 Rose coup de foundre (lijevo), 33 Lilas d'or (desno)


33 Lilas d'or (gore), 16 Rose coup de foundre (dolje)


Bourjois četkica koja dolazi uz rumenilo


Vesna

14.10.2009. u 16:55 • 11 KomentaraPrint#^

Beauty novosti: Essence Secrets of the past collection

Secrets of the past - druga essence trend edition kolekcija koja je pripremljena za studeni. Prva je moonlight kolekcija o kojoj sam već pisala, a možete se podsjetiti ovdje.

Secrets of the past lak za nokte
01 matryoshka doll
02 meet you in budapest
03 glittering daylight
04 flowerfields


Secrets of the past trio sjenilo za oči
01 more than a fairytale
02 babushka`s dream


Secrets of the past sjajilo za usne
01 flowerfields
02 floral inspiration
03 glittering daylight


Secrets of the past kajal olovka za oči
01 matryoshka doll
02 meet you in budapest
03 nights in hungary


Secrets of the past mini maskara za mobitel







Photobucket

Photobucket


Izvor: essence

14.10.2009. u 10:30 • 3 KomentaraPrint#^

utorak, 13.10.2009.

Beauty addict na ezadar portalu!

Danas je na portalu ezadar izašao mali članak o ovom blogu pa sam samo tu vijest željela podijeliti sa vama! cerek

Članak možete vidjeti ovdje!

Nadam se da je ovo tek jedan od mnogih budućih! cerek

xoxo,
Vesna

13.10.2009. u 22:05 • 1 KomentaraPrint#^

Recenzija: Nuxe Baume Prodigieux® Levres nutri-protecting lip care - SPF15


Légendaire® Pink nijansa


Ovo sjajilo sam prije nekog vremena dobila na poklon i drago mi je da jesam jer sam ga stalno mjerkala u ljekarni. Jako su mi se svidjeli sastojci sjajila - suncokretovo ulje, mango, shea maslac, badem i vitamin E te što ima SPF15. Sjajilo samo po sebi nije intenzivno, već je transparentno i daje jako laganu boju. Za neku konkretniju boju potrebno ga je nanijeti 2-3 puta, ali ni tad neće biti intenzivno, a nažalost ni pretjerano postojano.

Dostupno je u četiri nijanse:
- 01 Natural Crystal
- 02 Légendaire® Pink
- 03 Shimmering Chocolate
- 04 Rouge Charismatic®


Na njemu je navedeno kako njeguje i štiti usne iako za njegu ne mogu konkrento potvrditi obzirom da nisam primijetila neku značajnu razliku. Odnos količine i cijene je još i u redu u usporedbi s nekim drugim sjajilima - 7ml za oko 125kn. Tekstura je jako lijepa, nekako nježna i nimalo ljepljiva. I najbolje od svega miriši po nekakvim slatkastim bombonima. Naprosto obožavam miris ovog sjajila i osobno bih ga kupila samo zbog toga. :)

Za kraj, ovo sjajilo će odgovarati onima koji vole lagana sjajila, nimalo ljepljiva sa jako ugodnim mirisom. A nije ni za zanemariti činjenicu da ima SPF15 što je danas sve bitnije.

Ukupna ocjena: 4/5

Photobucket
Légendaire® Pink nijansa


Vesna

13.10.2009. u 10:30 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 12.10.2009.

London, Paris, New York - proljeće 2010.

Osobno baš i ne pratim modne revije, ali kada sam već započela sa ovim blogom da vidimo što nam modni dizajneri donose po pitanju šminke na svojim revijama. Primijetila sam da najveći dio njih preferira šminku bez šminke i nekima je to uspjelo, a nekima baš i nije.

No, ja sam izdvojila par svojih favorita pa da ih podijelim sa vama. cerek

Anna Sui
Photobucket

Photobucket

Carolina Herrera
Photobucket

Photobucket


Chanel
Photobucket

Photobucket


Christian Dior
Photobucket

Photobucket


Fendi
Photobucket

Photobucket


* moje najveće razočaranje *
Givenchy


Photobucket

Photobucket
Izvor: Style


Vesna

12.10.2009. u 22:20 • 4 KomentaraPrint#^

Recenzija: Deborah Colour & Copy Correttore

Photobucket
Light rose nijansa


Prošli tjedan je Kozmo imao popust na Deborah kozmetiku (mislim da je u pitanju bio popust do 50% na cijeli asortiman i moguće da taj popust još uvijek traje pa bacite pogled) tako da sam iskoristila priliku i kupila ovaj korektor jer mi ga je netko prije dosta vremena preporučio.

Uzela sam drugu po redu nijansu, light rose, a osim te nijanse postoje još tri, ali im trenutno ne znam nazive pa ću to naknadno nadodati u post.

Ovaj korektor je za sve tipove kože i u sebi sadrži Regu®-Age tretman lica.

Regu®-Age je aktivni tretman lica koji smanjuje tamne krugove i podbuhlost oko očiju. Poboljšava mikro-cirkulaciju, jača prirodni kolagen te smanjuje prisutnost slobodnih radikala kako bi odgodio vidljive znakove preranog starenja stanica.

Koliko istine u svemu ovome ima ne bih znala, ali znam da zaista smanjuje tamne krugove oko očiju. Što se teksture tiče, jako sam zadovoljna – nije prerijetka, ali ni pregusta pa ga je zaista jednostavno i lako ujednačeno razmazati. Relativno se brzo upije i lijepo se stopi sa bojom tena. I ono što je još jako važno – ne isušuje područje oko očiju tako da ga se može nanijeti i bez podloge za šminkanje i ne uvlači se u one sitne borice.

Redovna cijena korektora je inače oko 50kn za 9ml, no sada se isplati još više obzirom da je na sniženju 30kn.

Ukupna ocjena: 4.5/5

Photobucket

Photobucket
Light rose nijansa


Vesna

12.10.2009. u 15:09 • 1 KomentaraPrint#^

Podton kože i kako ga odrediti

Kada govorimo o kozmetici i šminkanju poprilično sam sigurna kako je jedna od najvećih dilema određivanje podtona kože te način na koji ga odrediti. I meni je trebalo dosta vremena dok nisam shvatila kako je moj podton zapravo hladan rozi iako sam godinama bila uvjerena da je moj podton zapravo žuti. Do krivog zaključka sam došla zapravo vrlo jednostavno – bacila sam pogled na svoj odraz u ogledalu i zaključila kako sam – žuta (u tom trenutku djelovala sam si nekako žuto u licu). Nije onda ni čudno da sam sve ove godine kupovala krive nijanse pudera jer su se naprosto kosile sa mojim pravim podtonom i sve zajedno je to izgledalo nekako neprirodno na mom licu.

Pa, kako onda odrediti vlastiti podton?
Nedavno sam na jednoj stranici našla jednu zanimljivu sliku sa primjerima i definicijama što spada pod hladni, a što spada pod topli podton.


Izvor: link


A osim ove slike, postoji i jedna jednostavnija metoda za odrediti podton: pogledajte vene na unutrašnjoj strani svog zapešća. Ukoliko su one plavkaste, imate hladan podton. Ako su pak zelene, imate topao podton. Moje su – plave.

Naravno, uvijek možete biti i nekakva kombinacija, ne morate imati ili hladan ili topao podton i nije nužno da su svijetli podtonovi hladni, a tamni topli. Nadam se kako će vam ova slika pomoći pri određivanju podtona jer je on bitan za mnoge druge kozmetičke odabire – koju nijansu ruža odabrati, koja sjenila koristiti, koja nijansa pudera je odgovarajuća, itd.

Ukoliko i dalje ne možete odrediti podton kože slobodno mi pošaljite e-mail pa ćemo zajedno dokučiti enigmu.

Vesna

12.10.2009. u 10:15 • 10 KomentaraPrint#^

nedjelja, 11.10.2009.

Recenzija: Rimmel Extra Super Lash Building Mascara


Black black nijansa


Već dugo nisam koristila Rimmel maskare pa rekoh da isprobam koju nakon toliko godina. Ovu maskaru sam kupila na totalni blef obzirom da nije bilo izložbene četkice, tako da sam četkicu vidjela tek kada sam došla doma. Moram priznati kako nisam očekivala od nje ne znam sad što nakon što sam vidjela četkicu, ali zapravo sam se iznenadila. Inače ne volim rijetke četkice jer slijepe trepavice u potpunosti i apsolutno ništa ne naprave, ali ova nije takva.

Maskara je dostupna u 3 nijanse:
101 Black black
102 Brown black
103 Electric blue


Obzirom na cijenu od 21 kune za 8ml, ova maskara je zapravo sasvim solidna. Nije nešto od čega ćete ostati 'wow!' ali nije ni razočaravajuća. Lijepo definira trepavice, lagano ih produži i podigne. Ne zgrušava se i ne trusi se. Ovo nije vodootporna maskara, ali postoji i vodootporna verzija u plavom pakiranju.

Ukratko, ovo je maskara više za svakodnevni look. Za malo dramatičniji look morat ćete potražiti neku drugu ipak.

Ukupna ocjena: 3.5/5


Bez maskare


Sa maskarom


Vesna

11.10.2009. u 21:45 • 0 KomentaraPrint#^

Recenzija: Rimmel London Hide the Blemish Concealer


Soft honey nijansa


Nedavno sam nakon 9 godina opet kupila ovaj korektor jer moram priznati, nakon svih korektora koje sam isprobala shvatila sam kako je upravo ovaj korektor jedini koji mi je u potpunosti odgovarao.

Dostupan je u 4 nijanse:
001 Ivory
004 Neutral beige
002 Sand
103 Soft honey


Ja imam Soft honey nijansu i ako ćemo gledati brojeve uz nijanse ispada kako bi ona bila najtamnija, ali realno brojevi nemaju nikakve veze sa bojom. Od ove četiri nijanse Ivory i Neutral beige bile bi za one osobe koje imaju žuti podton, dok bi nijanse Sand i Soft honey bile za osobe sa rozim podtonom.

Za cijenu od 31 kune dobijete 4,5 grama proizvoda što je zapravo jako dobro, a to je ono što me primarno i potaknulo da ga kupim. Korektor dolazi u sticku i ima kvalitetno pakiranje obzirom da je onaj moj prvi primjerak trajao godinama. Što se samog korektora tiče, kremaste je strukture, postojan je, ne uvlači se u sitne borice, jako dobro prekriva podočnjake i prištiće, a uz to i isušuje prištiće. No, ono što je meni najbitnije i najbolje kod ovog korektora je to da uopće ne isušuje područje oko očiju, čak ni onda kada ne stavljam nikakvu podlogu za šminku.

Jedine mane ovog korektora su - premalen izbor nijansi, te dostupnost Rimmel kozmetike jedino u Iris parfumerijama (a i u Mulleru, iako, to nama u Istri ništa ne znači kada ga nemamo :D). Ako netko zna da još netko drži ovu marku - neka slobodno javi da editiram post.

Ukupna ocjena: 4.5/5


Soft honey nijansa


Vesna

11.10.2009. u 17:15 • 3 KomentaraPrint#^

subota, 10.10.2009.

Beauty novosti: essence trend edition moonlight collection

Essence je za studeni pripremio dvije trend edition kolekcije - moonlight collection i secrets of the past.
U ovom postu predstavljam vam mooonlight collection.

Moonlight Collection Eye Shadow
01 Live forever
02 Into the night
03 Sparkling dawn


Moonlight Collection Glitter Eyeliner
01 Live forever
02 Into the night


Moonlight Collection Lipgloss
01 Live forever
02 Sparkling dawn


Moonlight Collection Shimmer Powder
01 Sparkling dawn

Moonlight Collection Powder Brush

Moonlight Collection Nail Polish
01 live forever
02 Into the night
03 Sparkling dawn


Moonlight Collection Glitter Set
dostupno u jednoj kombinaciji boja

Sjenila

glitter eyeliner

Sjajila

Shimmer powder

Kist

Lakovi

Glitter set


Izvor: essence

10.10.2009. u 17:25 • 4 KomentaraPrint#^

Beauty novosti: Catrice Trend Collection Royal Nights

Catrice stalno iznenađuje svojim kolekcijama tako da su nam i ovaj put priredili izvrsnu kolekciju pod nazivom Royal Nights koja je predviđena za studeni (kada dolazi kod nas - ne znam, vjerojatno će malo kasniti kao što to obično biva).

Royal Nights False Lash Mascara
C01 Black

Royal Nights Eye Shadow Quartett
C01 Royal Collection
C02 Majestic Nights


Royal Nights Liquid Eye Liner
C01 Black Jewels
C02 Royal Petrol
C03 Silver Diamond


Royal Nights Longlasting Lip Colour & Gloss
C01 Royal Red
C02 Rubin Red
C03 Rosé Jewel


Royal Nights Lipliner
C01 Royal Red
C02 Rubin Red


Royal Nights Nail Polish
C01 Majestic Red
C02 Royal Petrol
C03 Silver Diamond


Royal Nights Illuminating Cheek Colour
CO1 Diamonds & Pearls















Izvor: Pinklemon.de

10.10.2009. u 16:15 • 1 KomentaraPrint#^

Mineralna kozmetika - o čemu je ovdje zapravo riječ?

Svoj prvi konkretan post odlučila sam posvetiti nečemu što je posljednjih godina, a i više, jako popularno van Hrvatske, a posljednjih godinu dana postalo je sve popularnije i kod nas. Riječ je, naravno, o mineralnoj kozmetici.

Ukratko, mineralna kozmetika je kozmetika koja u svom sastavu ne sadrži konzervanse, mirise ili boje već se ona sastoji od minerala i anorganskih pigmenata i samim time je u startu jako dobra za osjetljivu kožu, sklonu iritacijama i tome slično. U sastavu ove kozmetike najčešće i najvećim dijelom možemo pronaći cinkov oksid, željezni oksid, titanov dioksid, borov nitrid te micu.

Cinkov oksid i titanov dioksid su jedni od ključnih sastojaka kada govorimo o UVA i UVB zaštiti. Također, titanov dioksid koristi se kao pigment. Željezni oksid koristi se poprilično u kozmetici, ponajviše zbog otpornosti na vlagu. Borov nitrid u kozmetici ima slična svojstva kao talc koji se koristi u dječjim puderima protiv osipa i iritacija. Mica je zemljani mineral koji se koristi za presijavanje i sjaj u proizvodima.

Od mog prvog susreta sa ovom kozmetikom pronašla sam zaista jako puno izvrsnih (malih) firmi koji se bave isključivo mineralnom kozmetikom i koje nude zapravo i više nego dovoljno bogatu paletu proizvoda – sjenila, olovke za oči, ruževi za usne, maskare, puderi, itd.. Ipak, najčešći proizvodi među mineralnom kozmetikom su svakako mineralni pigmenti i mineralne podloge tj. puderi u prahu. Ljepota mineralnih pigmenata je u tome što se najčešće mogu koristiti za sve – usne, oči, obraze i što god vam padne napamet. Naravno, ukoliko nisu sigurni za određeno područje lica (oči ili usne) onda je to i navedeno kraj takve boje ili piše i na samom pakiranju. Osobno nisam isprobavala olovke za oči ili ruževe jer sam se nekako najviše našla u pigmentima i podlogama.

Iako nama dostupne kozmetičke marke (Maybelline, L'Oreal, Max Faxtor...) nude i određen dio proizvoda koji spadaju pod mineralnu kozmetiku, meni osobno to ipak nije to. Nekako sam se vajda navikla naručivati on-line, a i da ne pričam o tome kako je naš izbor nikakav u odnosu na ono što se može naći sa samo par klikova. I nekako sam zaboravila spomenuti ono najbitnije: novac tj. ovdje ne drži vodu ona dobra stara "koliko para, toliko muzike" već je u potpunosti suprotno – za malo novca dobije se jako puno toga! :)

I za kraj - preporuke:

* mineralne podloge i pigmenti*
Meow Cosmetics
LaurEss

* pigmenti *
Fyrinnae
Taylor Made Minerals
Lumiere Cosmetics
Pure Luxe Cosmetics

Meow Pampered Puss mineralna podloga - Naughty Chausie

Fyrinnae pigmenti
Fyrinnae pigmenti


Nadam se kako će vam ovaj post koristiti i ako imate dodatnih pitanja slobodno mi se obratite e-mailom.

Vesna

10.10.2009. u 10:40 • 7 KomentaraPrint#^

petak, 09.10.2009.

Make up kolekcije jesen/zima 2009, part III.

Make up kolekcije jesen/zima 2009, part I. - Dior jesen/zima 2009
Make up kolekcije jesen/zima 2009, part II. - Estee Lauder jesen/zima 2009


YSL (Yves Saint Laurent) End of Year Event 2009

YSL End of Year Event 2009











Izbor: Temptalia

09.10.2009. u 19:32 • 0 KomentaraPrint#^

Make up kolekcije jesen/zima 2009, part II.

Make up kolekcije jesen/zima 2009, part I. - Dior jesen/zima 2009

Estee Lauder Ultimate Red Collection

Ultimate Red Collection















Izvor: Temptalia

09.10.2009. u 19:12 • 0 KomentaraPrint#^

Make up kolekcije jesen/zima 2009, part I.

Iako je ovo sigurno već viđeno po raznim drugim stranicama, odlučila sam blog započeti ovim postom jer ponekad treba gradivo i utvrditi.

Pa, da vidimo što su nam ovu jesen/zimu spremili pojedini brandovi. cerek

Dior Jazz Club Collection

Dior Jazz Club

Night Butterfly



Dior Vernis


Dior Cristal Boreale Collection

Cristal Boreal privjesak-sjajilo

Sjenila

5-colour sjenila

Ruževi i sjajilo


Izvor: Temptalia

09.10.2009. u 16:50 • 2 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

  listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

| O BLOGU |

Beauty addict je blog koji je nastao iz moje želje da sa drugima podijelim svoj hobi (neki bi možda prije rekli kako je to opsesija) - kozmetiku, šminkanje te sve što ima veze sa time.

Osim tutoriala i uputa za nanošenje make up-a, ovdje ćete pronaći i informacije o nadolazećim kozmetičkim kolekcijama raznih brandova, recenzije raznih dekorativnih, ali i preparativnih proizvoda te još mnogo toga.

Zaista se nadam kako ćete ovdje pronaći korisne savjete, a ukoliko imate nekakvih pitanja, prijedloge ili želja - ne ustručavajte se kontaktirati me!

e-mail:
beauty.addict.blog@gmail.com



Follow paklenocrvena on Twitter

Copyright©2009.Beauty addict

| SALE! SALE! SALE! |


| LINKOVI |


* recenzije proizvoda *

MakeupAlley



* hrvatski beauty blogovi *

Eye wanna be
Hrvatski nokat
Lead a Lush Life

*strani beauty blogovi *

Karen
KarlaSugar
MissChievous
Temptalia

* za kupovinu preporučam *

CheapSmells
Coastal Scents
e.l.f. cosmetics
Fyrinnae
LaurEss
Lumiere Cosmetics
Meow Cosmetics
Nonpareil Boutique
Shop Craze

| ARHIVA |




* VAŽNI POSTOVI *

Kistovi za šminkanje
Mineralna kozmetika
Oblik lica - određivanje
Podton kože - određivanje
Šminkanje - najčešće pogreške
Tuševi za oči

* KOLEKCIJE PROLJEĆE/LJETO 2010. *

Bobbi Brown
Chanel
Clarins
Dior
Givenchy I., Givenchy II.
Guerlain
Lancome
Yves Saint Laurent


Prosinac 2009 (12)
Studeni 2009 (29)
Listopad 2009 (35)



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner