Beauty Addict

ponedjeljak, 30.11.2009.

Beauty novosti: Givenchy New Impressions kolekcija (proljeće/ljeto 2010.)



Evo nam i Givenchy kolekcije za proljeće/ljeto 2010. koju je dizajnirao Nicolas Degennes. Kolekcija će u SAD-u biti dostupna krajem siječnja, početkom veljače 2010.

Kolekcija uključuje:
Printed Lips
- Pink Impression
- Rose Impression

Pop Gloss Crystal
- Coral Impression

Gloss Interdit
- Magenta Impression

Rouge Interdit
Rose Impression

Rouge Interdit Shine
- Coral Impression

Le Prisme Blush
- Inspiration Rose
- Vintage Pink
- Aficionada Peach
- I-girl Purple
- In Vouge Orange
- Fashionista Brown

Phenomen-Eyes Effet Extension
- Purple Impression

Parad’eyes Liner
- Mauve Impression
- Nude Impression

Vernis Please
- Purple Impression


















Izvor: Temptalia

30.11.2009. u 19:45 • 7 KomentaraPrint#^

Dani ljepote - par fotografija

Kao što sam i napisala u prethodnom postu, evo i par fotografija sa sajma. Nije ništa pretjerano obzirom da nisam ni imala nešto posebno za poslikati tako da je većina slika vezana uz proizvode za nokte i lakove za nokte.

I mala napomena za sve ljubiteljice Zoya lakova - stigli su i u Hrvatsku! Uvozi ih Pro.na.il. d.o.o. poduzeće iz Pule. Iako, vjerujem da se nećete tako obradovati kada čujete cijenu lakova - ravno 100kn. eek Skuplji čak i od OPI lakova. Prestrašno. :/



















Jedini događaj u nedjelju koji je bio vrijedan pažnje bilo je natjecanje u šminkanju na temu 80-ih te vam donosim slike pobjednica. Bilo je prisutno 6 natjecateljica, s time da je od tih 6 cura samo jedna u potpunosti pogodila tematiku, a ona je i zasluženo osvojila 1. mjesto.

1. mjesto
Dijana Kemić, model: Marina Božić


2. mjesto
Nuša Kaučević, model: Mojca Vidović


3. mjesto
Maja Pšajt, model: Tea Tošić


Vesna

30.11.2009. u 11:00 • 3 KomentaraPrint#^

nedjelja, 29.11.2009.

Beauty osvrt: Dani ljepote

Već sam spominjala na blogu Dane ljepote i zaista sam se radovala ovom vikendu i iako nisam bila u mogućnosti posjetiti sajam u petak i subotu, učinila sam to danas.

I iskreno, ne znam što da napišem osim da sam bila *jako* razočarana. Zaista ne znam kako se Sajam ljepote i mode pretvorio u sajam za nokte jer 95% asortimana izloženog u paviljonu bilo je vezano uz manikuru, njegu noktiju i sve što ide uz to. I sve bi to bilo u redu da je sajam tako i predstavljen, ali nije.

I to bi bilo sve što se tiče "kozmetike". Očekivala sam puno više dekorativne kozmetike ali tome ni traga ni glasa. :/ Jedino što je moje oko registriralo po tom pitanju je jane iredale mineralna kozmetika i to samo njezin plakat. Ni traga proizvodima koji bi se primjerice mogli isprobati.

Ne znam gdje je točno zapelo kod ovog sajma i nikako mi nije jasno da 11. po redu međunarodni sajam nema ništa od nama poznatih kozmetičkih kuća poput Estee Lauder, Clinique, Givenchy, Chanel i tome sl.

Mislila sam napisati jedan opširniji post o ovome, ali nažalost nemam što napisati. Sutra ću staviti slike pa da vidite kako je to otprilike izgledalo. :)

Vesna

29.11.2009. u 23:29 • 2 KomentaraPrint#^

subota, 28.11.2009.

Beauty novosti: Anna Sui Holiday Cosmetics kolekcija

Ako dosad niste čuli za Annu Sui ni vidjeli njezinu kozmetiku, vrijeme je da se s njom upoznate! cerek

Anna Sui kozmetika mi je definitivno jedna od najdražih, barem što se dizajna tiče. Nekako me uvijek vrati u djetinjstvo i podsjeti na to kako sam kao mala voljela mami ili teti krasti šminku i trackati se. cerek

Evo što možete očekivati u novogodišnjoj kolekciji:
Paleta za usne (45$)
- nijanse: Wish Pink, Crystal Yellow, Angel Orange, Glossy Red, Cherry Pink;

Paleta za oči (45$)
- nijanse: Crystal Gold (kremasto sjenilo), Mysterious Purple, Milky Green, Cocoa Brown, Cupid Pink:

Setovi za nokte (2 laka za nokte, ukrasi za nokte, rašpica za nokte) (40$)
- Set 01 (ljubičast) - Aurora Purple, Angel Pink
- Set 02 (crven) - Angel Rose, Tiara Pink

Antique Vanity Box (25$)
- kovčežić za kozmetiku



paleta za usne


paleta za oči







Izvor: Blogdorf Goodman

28.11.2009. u 15:00 • 2 KomentaraPrint#^

Beauty novosti: Bobbi Brown Cabana Corals kolekcija (proljeće 2010.)



Napokon jedna *prava* proljetna kolekcija! Sve dosadašnje su bile nekako primjerenije za jesen/zimu, ali Bobbi Brown nije pokleknula pred "trendom" već je za proljeće stavila nježnije i prozračnije nijanse, kakve bi i trebale biti. cerek

Kolekcija će biti dostupna u siječnju/veljači u SAD-u.

Kolekcija uključuje:
Metallic Lip Color
- Coral Reef
- Coral Glaze
- Calypso Glaze

Lip Color
- Cape Coral
- Guava

Shimmer Lip Gloss
- Coral Sand
- Golden Nectar
- Sunset Beach

Pot Rouge
- Cape Coral

Shimmer Brick
- Nectar
- Pink Quartz












Izvor: Temptalia

četvrtak, 26.11.2009.

Beauty anketa: kozmetika i mjesečna potrošnja

Što sam starija to više trošim s time da imam različite faze - desi mi se da mjesečno ne kupim ništa od kozmetike, a drugi mjesec potrošim za prethodna tri mjeseca. Užas. :D

Kako izgleda vaš budžet kada je u pitanju kozmetika?

Mjesecna potrosnja - kozmetika
do 100 kuna
100 - 300 kuna
300 - 500 kuna
500 - 700 kuna
700 - 1000 kuna
vise od 1000 kuna
bojim se zbrojiti sve racune :D
  
pollcode.com free polls


Vesna

26.11.2009. u 16:10 • 1 KomentaraPrint#^

utorak, 24.11.2009.

Beauty novosti: MAC in Lillyland (Lilly Pulitzer) Collection

Sutra diljem USA izlazi MAC Baroque Boudoir kolekcija, i iako još nije ni stigla u dućane MAC ima spremne dvije nove kolekcije - MAC Warm & Cozy i MAC in Lillyland (Lilly Pulitzer).

MAC Warm & Cozy, koja izlazi 26. prosinca 2009., možete detaljnije pogledati ovdje, a ja vam donosim fotografije MAC in Lillyland (Lilly Pulitzer) kolekcije.

Ova kolekcija uključuje puno više proizvoda i za razliku od Baroque Boudoir proizvoda koji su svi LE (limited edition), određeni proizvodi iz Lilly Pulitzer kolekcije su stalni (P - permanent).

Kolekcija uključuje:
Lipgelee (14.00$) (LE)
- Lush & Bright
- Preppy Blue
- Shift to Pink
- Resort Life

Pearlmatte sjenilo (19.50$) (LE)
- sadrži tri nijanse (bijela, zelena, roza)

Pearlmatte puder (27.50$) (LE)
- sadrži četiri nijanse

Cremeblend blush - kremasta rumenila (18.50$) (LE)
- Joie-de-Vivre
- Florida
- Optimistic Orange
- So Sweet, So Easy

Lak za nokte (12.00$) (LE)
- Coconut Ice
- Steamy

Paint Pot (16.50$) (P)
- Rubenesque
- Bare Study
- Fresco Rose

Technakohl (olovka za oči) (14.50$) (P)
- Graphblack
- Purple Dash

Kistovi (P)
- 168
- 239






















Izvor: temptalia

24.11.2009. u 10:00 • 3 KomentaraPrint#^

nedjelja, 22.11.2009.

Recenzija: Dior Night Butterfly paleta


Dior Night Butterfly


Dior Night Butterfly paleta izašla je nedavno sa Jazz Club kolekcijom za jesen 2009. Ima još toga što mi se sviđa iz ove kolekcije, ali Night Butterfly paleta je svakako moj favorit!

Nedavno sam napisala recenziju za Diorovu Petal Shine paletu pa Vas molim da pročitate kako se ne bih nepotrebno ponavljala obzirom da je količina sjenila, pakiranje i tome sl. jednako za obje palete.

Ono što ih razlikuje je tekstura sjenila. Petal Shine sjenila su poprilično svilenkasta na dodir i sedefasta, dok su sjenila Night Butterfly palete mekana, ali ne i svilenkasta te u sebi sadrže jedva primjetan shimmer. Rekla bih kako su manje upečatljivija, diskretnija, što je idealno za nekoga tko ne voli shimmerasta i presjajna sjenila za svakodnevnu upotrebu.

Kvaliteta sjenila se nimalo ne razlikuje od Petal Shine sjenila. Jednako su postojana, dovoljno je jednom proći aplikatorom kako bi se dobila prava nijansa sjenila i ne skidaju se tako lako (morala sam dobro trljati po ruci kako bih ih skinula).

Ukratko, ova paleta je ispunila sva moja očekivanja i nadam se da ovo nije moja posljednja Dior paleta. :)

Ukupna ocjena: 5/5







Vesna

22.11.2009. u 10:50 • 10 KomentaraPrint#^

subota, 21.11.2009.

Najčešće pogreške prilikom šminkanja

Koliko god da se o šminkanju pisalo ili pričalo, ove pogreške uvijek nekako ostanu aktualne i uvijek se može naći primjera za takve pogreške. Pa, da krenemo.

Kriva nijansa pudera
U parfumeriji je lako pogriješiti prilikom kupnje pudera jer je u svim parfumerijama osvjetljenje za biranje odgovarajuće nijanse pudera jednostavno loše, što znači da nema druge nego puder isprobavati doma.

I okej, razumijem da se lako može kupiti kriva nijansa (i samoj mi se to desilo) ali nikako ne mogu shvatiti da netko može kupiti nijansu koja je 3 puta tamnija od kože lica i to ne primijetiti? Svaki dan viđam cure po gradu koje ne samo da imaju pretaman puder na licu (i to znatno tamniji) nego je još uz to puder i narančast?! I zaista ne mogu dokučiti da li one to ne primijećuju (u što mi je teško povjerovati) ili naprosto misle kako im tako nešto na licu odlično stoji.

Kako biste to izbjegli jednostavno se pogledajte u ogledalo, ali bliže prozoru ili na terasi (dnevno svjetlo) kako biste vidjeli da li je nijansa odgovarajuća.


Pretjerivanje sa rumenilom
Nemojte rumenilo nanositi tako da izgledate kao da ste ga sa lopatom nanijeli. To stvarno nije potrebno. Lijepo je istaknuti jagodice, ali u tome ne treba pretjerivati što znači da ne morate mahnito prolaziti kistom preko jagodica kako bi rumenilo na licu izgledalo kao što izgleda u pakiranju.

Prilikom nanošenja jednostavno usne lagano napućite kako biste istaknuli jagodice, zagrabite malo rumenila kistom, višak otresite ili otpuhnite s kista te tek onda ponovite nanošenje ukoliko mislite da nije dovoljno. Rumenilo lagano nanesite duž jagodica i lijepo izblendajte sa kistom kako se ne bi vidjeli oštri prijelazi.


Pretjerano počupane obrve/iscrtane obrve
Znam da nemaju svi obrve takve da se mogu lijepo počupati i oblikovati, ali već ako i jesu prirodno tanke, onda ih zaista ne treba još više stanjivati jer tanke obrve zaista nikome ne stoje. Djeluju oštro i s njima lice djeluje nekako strogo.
U osnovnoj školi imala sam jednu nastavnicu koja je imala nacrtane obrve crnom olovkom, a tada je imala plavu kosu. UŽAS!

Danas inače postoji opcija tetoviranja obrva što puno bolje izgleda od nacrtanih obrva. Vidi se da to nisu prirodne obrve, ali izgleda sasvim pristojno i ljepše nego nacrtane obrve. Što se čupanja tiče, obrve najprije ispunite nekom olovkom ili sjenilom i ono što 'strši' van vašeg prirodnog luka jednostavno počupajte.


Pretamna olovka za usne u odnosu na ruž
Ovo se isto poprilično često može vidjeti. Olovka tamnija za jednu nijansu je u redu, ali pet nijansi tamnija? Nikako. Uz to, osim što se često koristi pretamna olovka još se usne ocrtavaju van svog ruba što izgleda zaista smiješno i neukusno.

Prilikom kupovine olovke za usne ponesite ruž sa sobom kako biste ih mogli usporediti i vjerujem kako ćete tako puno lakše odabrati potrebnu nijansu nego da kupujete od oka.


Kombinacija najčešćih pogreški
Ima li gore od ovoga? Mislim da nema. Vjerujem da nitko ne želi izgledati kao klaun, a kombinacija svega ovoga to zaista i je.

Ukoliko tek počinjete sa šminkanjem, preporučujem kupovinu neke knjige koja u sebi sadrži osnove šminkanja i sve ono što bi bilo dobro znati prije nego se počnete šminkati ili jednostavno potražite malo po netu, ima zaista jako zgodnih tutoriala za šminkanje - od osnovnih stvari do sve kompliciranijih tako da se zaista ne može reći kako se nema gdje naučiti, jedino treba vježbati i biti uporan u tome.

Nadam se da se niste prepoznali u nijednoj navedenoj pogrešci, a ako i jeste - to svakako ispravite. :)

Vesna

21.11.2009. u 13:30 • 3 KomentaraPrint#^

Beauty pitanje: Vaši kozmetički počeci?


Što je bilo prvo od kozmetike što ste kupili i kada?


Sjećam se kao da je jučer bilo. Prvi srednje, kraj prvog polugodišta, mama me nagradila sa nekom lovom za odličan uspjeh pa sam se sa prijateljicom zaputila u obližnju robnu kuću kupiti nešto od kozmetike:

- Rimmel maskara,
- Rimmel korektor u sticku koji sam nedavno opet kupila - link na recenziju
- Rimmel olovka za obrve


Mislim kako je to bilo to. Sjećam se da sam bila sretna kao da sam dobila na lotu. Ah, žene i kozmetika. :D

Vesna

21.11.2009. u 10:10 • 5 KomentaraPrint#^

četvrtak, 19.11.2009.

Recenzija: OPI Overexposed in South Beach


Slikano na suncu


Overexposed in South Beach dio je South Beach kolekcije za proljeće/ljeto 2009. Ovo je samo jedna od 12 prekrasnih nijansi o kojima više možete pročitati ovdje.

Ovo je prekrasna nijansa ciklame sa ljubičastim podtonom koja u sebi ima ljubičasti/fuksija shimmer. U zatvorenom prostoru boja je više ljubičasta i shimmer uopće nije uočljiv (kao ni kada se gleda bočica), ali na suncu se vidi prava nijansa koja je zaista prekrasna!

Overexposed in South Beach se vrlo jednostavno nanosi, brzo se suši iako, za pravu nijansu potrebno je barem dva sloja jer sa jednim slojem ostanu crte od nanošenja. Boja je poprilično trajna - uz pranje suđa i sl. lak traje bez problema par dana na noktima.

Što se cijene tiče, ne znam da li ga još ima za kupiti na eBayu, ali mislim da lak ne bi trebao biti više od 6$ (bez poštarine). Količina je jednaka kao i kod svih OPI lakova - 15ml.

Ukupna ocjena: 5/5


Slikano na suncu


Vesna

19.11.2009. u 22:45 • 7 KomentaraPrint#^

srijeda, 18.11.2009.

Recenzija: Chanel Rouge Allure Laque part II.

Već sam pisala o ovom ružu ovdje i već sam stavila neke slike, ali želim samo nadodati još 2 slik gdje možete vidjeti kako izgleda ruž na mojim usnama.

Uzmite u obzir kako su slike iz prvog posta uslikane na direktnom suncu, dok ove nisu, no boje su realne jer ovako možete vidjeti kako nijansa izgleda na suncu, a kako u zatvorenom prostoru. :)


Chanel Rouge Allure Laque - Dragon #75


Chanel Rouge Allure Laque - Dragon #75


Vesna

18.11.2009. u 12:40 • 3 KomentaraPrint#^

Beauty novosti: MAC Baroque Boudoir Collection



Za par dana, točnije 25. studenog izlazi MAC Baroque Boudoir kolekcija. Ovo je samo jedna od mnogih prekrasnih limitiranih MAC kolekcija. Ako zbog ničeg drugog, MAC bih kupovala prvenstveno zbog krasnog dizajna. :D

Kolekcija uključuje:
Baroque Boudoir ruž za usne (22.00$)
- Prive
- Treasured
- Baroque Boudoir

Baroque Boudoir sjajilo za usne (22.00$)
- Preciousness
- The Lap of Luxury
- D'Nouveau

Baroque Boudoir Mistery kompaktni/transparentni puder (60.00$)
- Light Medium
- Medium Plus

Boudoir torbica (65.00$)












Izvor: Temptalia

18.11.2009. u 11:00 • 6 KomentaraPrint#^

utorak, 17.11.2009.

Recenzija: OPI A Ruby for Rudolph lak za nokte


(slikano na suncu)



Tko još nije čuo za OPI lakove? :D

Uskoro će Božić i novogodišnji praznici pa sam vam odlučila preporučiti jednu nijansu koja savršeno odgovara za taj period - A Ruby for Rudolph. cerek

A Ruby for Rudolph prekrasna je crvenkasta novogodišnja nijansa sa mnogo sitnog crvenog shimmera u sebi koji je prekrasno presijava na noktima! U bočici boja ima nekakav hladni, ljubičasti podton, ali na noktima je prava crvena nijansa. Lak dugo traje i za lijepu ujednačenu nijansu potrebno je nanijeti 2 sloja laka na nokte.

Kod OPI lakova općenito obožavam što imaju široku četkicu za nanošenje tako da vam neće trebati više od pola minute za nalakirati nokte i to bez ikakvih popravaka. I uz četkicu, odlično je i to što su OPI lakovi zaista veliki tj. bočica ima 15ml laka što može trajati dosta dugo (općenito, lakovi made in USA imaju po 15ml).

Ne preporučam kupovinu OPI lakova kod nas jer su zaista bezobrazno skupi. Jedan lak dođe 95,00 kn, a online ih možete naći po 10$ (poštarina uključena u cijenu) što opet dođe duplo jeftinije nego kod nas.

Ukupna ocjena: 5/5





Vesna

17.11.2009. u 13:45 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 16.11.2009.

Beauty novosti: PUPA Black & Gold Collection Holiday 2009.



Prekrasna mi je ova Pupina novogodišnja kolekcija! Ne znam kada stiže, ali nadam se ubrzo!

Kolekcija obuhvaća:
Luminys Baked Eyeshadow Dual Purpose (14,50 €)
- Black & Gold
- Black & Red-purple
- Black & Blue
- Black & Green

Shiny Eye Liner (12,50 €)
- 01 Shiny Black

Metallic Mascara (15,25 €)
- 01 Metallic Gold

Sparkling Gloss (15,00 €)
- Intense Red & Gold
- Red-purple & Gold

New Chic lipstick (17,95 €)
- Intense Red
- Red-purple

Lasting color nail polish Black & Gold (5,95 €)

Shimmer Spray Shimmering Gold (23,95 €)



Luminys Baked Eyeshadow Dual Purpose


Shiny Eye Liner


Metallic Mascara


Sparkling Gloss


New Chic lipstick


Lasting color nail polish Black & Gold


Shimmer Spray Shimmering Gold


Izvor: Lushious Beauty

16.11.2009. u 13:30 • 2 KomentaraPrint#^

Recenzija: Rituals Hand Therapy



Ovo je jedini proizvod od Ritualsa koji sam imala prilike isprobati i moram priznati kako me definitivno vuče da isprobam još koji. :)

Hand Therapy je u biti piling za ruke koji se upotrebljava na suhu kožu, umasira se te se ruke malo istrljaju nakon čega se piling ispire. Ruke su nakon toga nevjerojatno mekane, koža je nahranjena i miriši prekrasno.

Potrebno je napomenuti kako su ta svojstva posljedica toga što Hand Therapy u sebi sadrži prirodne sastojke karite, ginsenga te ginkgo bilobe koji vlaže kožu te poboljšavaju regeneraciju stanica i cirkulaciju.

Hand Therapy namijenjen je svakodnevnoj upotrebi. Dolazi u pakiranju od 75ml, a cijena mu je negdje oko 80,00 kn. Baš i nije neki omjer količine i cijene, ali ga ne koristim svaki dan jer nemam potrebe za time, već ga koristim onda kada su mi ruke značajno suhe.

Ukupna ocjena: 4/5

Vesna

16.11.2009. u 09:45 • 3 KomentaraPrint#^

nedjelja, 15.11.2009.

Recenzija: Seche Vite brzosušeći nadlak za nokte


Seche Vite Dry Fast Top Coat


Ovo je proizvod koji svaka ljubiteljica lakiranja noktiju mora imati! Tim više ako ste jedna od onih koje nokte lakiraju u zadnji tren (kao što to činim ja). Naprosto, Seche Vite je najbolji izum otkad se pojavio telefon, tako mi svega. :D

Ukratko, lakiranje noktiju uz ovaj brzosušeći nadlak prestavlja uživanciju jer vam uz ovo neće trebati sati da vam se lak u potpunosti osuši, već će vam u vrh glave biti potrebno 5 minuta i to još ako imate po 2 ili 3 sloja laka na noktima. Nakon što ste nanijeli lak u dovoljnom sloju, nanesite Seche Vite preko njega i sačekajte koju minutu da se lak u potpunosti osuši.

O ovome zaista ne treba ništa posebno reći osim - kupite! Seche Vite ima 14ml, a cijena mu je do 10$ (sa poštarinom) na eBayu.

Ukupna ocjena: 5/5

Vesna

15.11.2009. u 14:30 • 7 KomentaraPrint#^

Beauty anketa: Rihanna i njezin najbolji look

Mislim kako je ovo definitivno jedna od onih osoba koju ili mrzite ili volite. E pa, ja ju volim, ne znam što drugo reći. Ne slušam njezinu glazbu pobožno, ali njezin stil mi se jako sviđa, pogotovo frizura i šminkanje.
Frizura - zato jer je slična mojoj (slika 1.), a šminka - pa, tko god da ju sređuje po tom pitanju - zna svoj posao. :)

Uspjela sam pronaći neke njezine slike gdje se dobro vidi šminka i frizura pa me baš zanima koja je po vama najbolje pogođena kombinacija?

Meni je #1 definitivno favorit. Kombinacija fuksije ruža, tuša i crne kose može biti jedino dobro i ništa drugo. :) Slika #2 je isto odlična, ali #1 ipak nekako pobjeđuje. :D



Rihanna - najbolji look?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
  
pollcode.com free polls


Vesna

15.11.2009. u 10:00 • 4 KomentaraPrint#^

subota, 14.11.2009.

Beauty novosti: OPI Hong Kong Collection



Ova kolekcija inspirirana je multikulturalnošću Hong Konga. Lakovi dolaze u kremastoj i shimmerastoj verziji. Kolekcija će biti dostupna početkom veljače.

Nijanse:
-Bling Dynasty
-Red My Fortune Cookie
-Hot & Spicy
-Dim Sum Plum
-Jade is the New Black
-Suzi Says Feng Shui
-A Good Man-darin is Hard to Find
-Lucky Lucky Lavender
-Meet Me on the Star Ferry
-Panda-monium Pink
-Pearl of Wisdom
-I’m Chop-Ssticking to My Story





Bling Dynasty, Red My Fortune Cookie, Hot & Spicy


Dim Sum Plum, Jade is the New Black, Suzi Says Feng Shui


A Good Man-darin is Hard to Find, Lucky Lucky Lavender, Meet Me on the Star Ferry


Panda-monium Pink, Pearl of Wisdom, I’m Chop-Ssticking to My Story


Izvor: P`ssion

14.11.2009. u 10:30 • 4 KomentaraPrint#^

petak, 13.11.2009.

Beauty novosti: Clarins Cotton Flower Collection (proljeće 2010.)



Za početak, samo mali uvid u nadolazeću Clarins kolekciju, a kasnije kada se pojavi još koja sličica budem dodala u post da i to vidite :)

Od svih dosadašnjih proljetnih kolekcija, jedino mi je Clarins proljetan kako spada.

Paleta za oči osim sjenila, ima i tuš što je super jer se tako odmah sve nalazi na jednom mjestu.

Kolekcija izlazi u veljači 2010.





Izvor: BritishBeautyBlogger

13.11.2009. u 12:10 • 0 KomentaraPrint#^

Recenzija: Essie Matte About You Matte Finisher



Uskoro ću napisati jedan posto o proizvodima koje morate imati, i ukoliko volite mat lakove - ovo je jedan od tih proizvoda.
Ukratko, riječ je o mat nadlaku koji se nanosi na lak za nokte nakon čega lak postaje mat. Ovo nam zapravo nudi mogućnost da svaki lak postane 2 u 1 proizvod tj. pomoću ovog proizvoda svaki lak možemu nositi u dvije verzije - sjajna i mat verzija.

Osim matiranja svakog laka, bitno je napomenuti kako se ovaj proizvod, nakon što je nanesen, suši doslovce u sekundama te kako jako dugo traje na noktima.

Jedina mana je ta što ga kod nas nema za kupiti već se treba kupiti on-line, ali dosta prodavača na eBayu ga ima tako da to nije problem. Ja sam ga platila 10$ (50 kn) s poštarinom što zaista nije neka velika cifra, a uz to ima 15ml što znači da će poprilično trajati.

Ukupna ocjena: 5/5

Trenutno nemam svojih slika, ali posudila sam slike od blogerice Scrangie pa pogledajte kako to izgleda na njezinim noktima. Osobno, meni je ovo prekrasno!


S desna na lijevo: Essie Sexy Divide, Essie Decadent Diva, Essie National Velvet, Essie Over The Top




Essie Starry Starry Night




Vesna

13.11.2009. u 09:45 • 10 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.11.2009.

Recenzija: Chanel Rouge Allure Laque



Chanel Rouge Allure je kolekcija koja je izašla u 3. mjesecu ove godine i u sebi je sadržavala ruževe, tekuće ruževe za usne te lakove za nokte.

Dostupne nijanse:
Rouge Allure Laque (tekući ruževi) (32$):
72 Coromandel, 73 Imperial, 74 Dynastie, 75 Dragon, 76 Ming, 77 Santal, 78 Phoenix, 79 Mandarin
Rouge Allure ruževi za usne (30$):
69 Mythic, 70 Adorable, 71 Fatale, 72 Orientale, 25 Naive, 62 Ardent, 58 Audace, 09 Lover
lakovi za nokte (23$):
471 Ming, 475 Dragon, 469 Imperial, 473 Coromandel
Le Crayon Levres Lipliner (olovke za usne) (28$):

34 Natural, 31 Tulip, 14 Carmin, 05 Nude, Mordore-Nude


Moja nijansa je Dragon (75). Ne znam što da napišem osim kako je to najsavršeniji crveni (tekući) ruž koji sam imala prilike probati. Ako vam ne smeta što je ovo zapravo tekući ruž, onda si definitivno *morate* priuštiti ovu nijansu (hladne) crvene, jer se ovakva nijansa zaista ne nalazi često. Ovo nije trajni tekući ruž tako da se ne morate bojati kako će vam isušiti usne, iako s druge strane, to što se boja ne suši je opet problem jer ostaje na svemu što dotaknete usnama. Nisam baš sigurna koliko bi dugo trajao na usnama i da li bi preživio više obroka, ali ja sam pila vino (nebitno za recenziju, ali bitno je da navedem što sam točno radila) tu večer kada sam ga isprobavala i iako je ostajao na čaši, boja je svejedno i dalje bila intenzivna i nije se baš tako lako dala skinuti. Trebat će vam definitivno skidač šminke da ruž u potpunosti skinete s usana jer koliko god brisali običnom maramicom, boja ostaje.

Što se dizajna tiče, i po pitanju toga sam jako zadovoljna. Općenito mi se sviđaju Chanel proizvodi zbog iznimno jednostavnog i minimalističkog dizajna u kojem prevladava crna boja (moja najdraža boja kada je u pitanju dizajn kozmetike), a kod ovog ruža mi se sviđa i aplikator u obliku spužvice pomoću kojeg je vrlo jednostavno nanijeti ruž i ne treba se više puta ponavljati da bi boja ispala vjerna već je dovoljno da ju jednom 'umočimo' i ruž razmažemo po usnama. Obzirom da je boja sama po sebi izražajna nije potrebno da ostane puno boje na aplikatoru jer nam je zaista ne treba puno za prekriti usne.

Naravno, malo koji proizvod je savršen, a najčešća mana proizvoda je odnos količine i cijene, kao što je to kod ovog. U Americi ovaj proizvod dođe 160,00 kn, dok je cijena kod nas oko 215,00 kn (u limoniju je barem bila tolika kada sam nedavno mjerkala ovaj proizvod), a to je puno novaca ako se uzme u obzir da ovaj ruž ima samo 6 ml. :( Zaista se nadam da se ne troši brzo. :-)

Što se tiče postojanosti, naknadno ću editirati post nakon što ga budem nosila negdje vani. Nadam se da će i taj test proći.

Ukupna ocjena: 4/5


Chanel Rouge Allure Laque - 75 Dragon


Chanel Rouge Allure Laque - 75 Dragon


EDIT: Kako ruž izgleda na usnama možete pogledati ovdje!

Vesna

12.11.2009. u 14:08 • 4 KomentaraPrint#^

utorak, 10.11.2009.

Beauty novosti: Lancome L'Absolu Creme de Brilliance sjajila


L'Absolu Rouge ruž, L'Absolu Creme de Brilliance sjajilo


U siječnu 2010. izlazi 9 novih nijansi Creme de Brilliance sjajila za usne koji spadaju pod proljetnu kolekciju. Zahvaljujući kombinaciji Pro-Xylana (nisam uspjela naći što je ovo točno), hijaluronske kiseline te visoke koncentracije glicerina ova sjajila hidratiziraju usne i čine ih mekšima. Uz sve ovo, u sebi sadrže i nekakav reflektirajući pigment koji boji daje luksuzni satenski izgled. I, naravno, posljednje ali i ne najmanje bitno, imaju spf 12.

Cijena: 26€, kod nas vjerojatno i koju kunu skuplje.


L'Absolu Creme de Brilliance sjajila


Izvor: MakeUp4All

10.11.2009. u 13:52 • 6 KomentaraPrint#^

Beauty najava: Dani ljepote - međunarodni sajam kozmetike, pribora i opreme za salone

Krajem studenog, 27. - 29.11. na Zagrebačkom velesajmu održat će se 11. po redu Dani ljepote gdje možete saznati sve o novitetima i trendovima u svijetu njege i ljepote.

Posjetiteljima će biti predstavljeni novi proizvodi i usluge, te će imati mogućnost besplatnog šminkanja i savjeta.

Osim toga, program izlaganja obuhvaća:
- profesionalnu kozmetiku,
- fitness,
- zdravlje i ljepotu,
- wellness,
- parfeme,
- kozmetiku za osobnu upotrebu,
- nakit i ukrase,
- i dr.


Uz sve ovo, imate priliku sudjelovati u 2 natjecanja:
- natjecanje - dizajn noktiju 2009.
- natjecanje - make up "nove 80-te"


Osim što ulaznice možete kupiti na samom sajmu, možete ih probati osvojiti i na Neseser.hr portalu ukoliko budete aktivni recenzirajući proizvode. Nagradna igra traje do 20.11.



Nadam se da vidimo tamo!

Vesna

10.11.2009. u 10:30 • 4 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 09.11.2009.

Beauty novosti: Make Up Factory Glam Evolution Collection (holiday 2009.)



Ovaj njemački brand dio je ArtDeco grupe i nedavno je stigao kod nas u Martimex parfumerije. Glam Evolution je novogodišnja kolekcija i nadam se kako će uskoro stići i do nas!


Luxury Glitter Cream: Gold & Silver


Shimmer Lip Gloss: 07, 20, 26


Shimmer Lip Stick: 03, 07, 12, 35


Eye Colors Quattro: Noble Silver & Noble Copper Gold


Shimmer Liquid Eyeliner: 1, 9, 11, 12


Izvor: MakeUp4All

09.11.2009. u 15:27 • 3 KomentaraPrint#^

Recenzija: Garnier Essentials Complete Cleansing Milk



Po anketi dosta vas želi da recenziram i preparativu, pa evo, da započnem ovaj tjedan s jednim takvim proizvodom.

Napomena: recenzije proizvoda za lice biti će najvećim dijelom proizvodi za mješovitu kožu, obzirom da je moja takva (za koji dan ću napisati i post o tome kako utvrditi svoj tip kože lica).

Ovaj proizvod, punim nazivom hidratantno mlijeko za čišćenje lica i područja oko očiju s mikro-uljima i voćnim ekstraktima, za normalnu i mješovitu kožu jedan je od onih proizvoda koji godinama koristim i kojem se uvijek vraćam, iako u međuvremenu isprobavam i neke druge proizvode. Ako me sjećanje dobro služi, ovo je već peta godina kako ga koristim, a usput sam i neke svoje prijateljice "navukla" na ovaj proizvod.

Ovo mlijeko za čišćenje ima kombinaciju svih dobrih karakteristika koje inače tražimo kad kupujemo neki proizvod: odnos kvalitete, količine i cijene proizvoda. Cijena ovog proizvoda kreće se oko 26,00kn za što dobijemo 200ml proizvoda.

Što se kvalitete tiče, ja sam zaista oduševljena ovim mlijekom što je valjda i jasno kada kažem da ga koristim već punih pet godina. Osim što se koristi za čišćenje lica, koristi se i za skidanje šminke s lica i očiju u što spada i vodootporna šminka tako da ne morate imati više različitih proizvoda za svaku pojedinu stvar već jednostavno kupite ovakav proizvod koji ima sve to u sebi. Uštedit će vam vrijeme za čišćenje lica, prostor u kupaoni te novac. Bolje od toga valjda ne može.

Nakon čišćenja lice ostaje hidratizirano, nema zatezanja ili pak masnog traga po licu kao da lice nije dovoljno čisto. Šminku skida savršeno, iako, ako se puno šminkate preporučila bih da se blazinica prethodno malo smoči s vodom radi lakšeg razmazivanja mlijeka i skidanja veće količine šminke s lica (to radim kada imam primjerice sve naneseno na lice - puder, hrpa sjenila, vodootporni tuš za oči i tome sl.). Tako će se ta šminka lakše skinuti i neće se lice iziritirati stalnim trljanjem po koži.

Inače, uz Garnier Essentials postoji i Garnier roza verzija ovog proizvoda koja je namijenja suhoj i osjetljivoj koži s esencijom ruže koja djeluje smirujuće na kožu.

Ukupna ocjena: 5/5

Vesna

09.11.2009. u 12:30 • 7 KomentaraPrint#^

petak, 06.11.2009.

Beauty novosti: Dior Boudoir Collection (proljeće 2010.)

Obožavam Dior. To je sve što mogu reći za ovu kolekciju. cerek
Ovu kolekciju možemo očekivati sredinom siječnja (kod nas ipak malo kasnije stiže).


Pearl Glow paleta


Coquette paleta




Pink Lace highlighter


Dior 2 Coleur 945


Creme de Rose


Dior lak za nokte 604


Dior Lip Polish


Izvor: BritishBeautyBlogger

06.11.2009. u 12:54 • 3 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 02.11.2009.

Recenzija: Avene Couvrance Translucent Mosaic Powder



Avene kompaktni mozaik puder može se koristiti preko dnevne kreme ili preko kremastog/tekućeg pudera kako bi ga dodatno učvrstio. Idealan je za sve tipove kože te je namijenjen i osjetljivoj koži obzirom da u sebi ne sadrži parfeme te ostale iritantne dodatke. Ovo je zaista savršen proizvod za one koji traže nekakav prozračan i lagani kompaktni puder za ujednačavanje i prirodan izgled.

Osobno ga koristim samog, za lagano ujednačavanje tena, kada mi se ne da koristiti puder. Nanesem ga samo preko dnevne kreme (kada se ona dobro upije). Na licu izgleda neprimjetno, prozračno i prirodno. I ono što me još oduševljava kod ovog pudera je to da b>ne ističe suhe dijelove na licu. Obzirom da su mi obrazi suhi i povremeno se perutaju jako moram paziti što stavljam na lice kako mi te dijelove ne bi dodatno istaknulo, a ovaj to puder ne čini te mu je to još jedan veliki plus.

Kupiti se može u bilo kojoj ljekarni koja drži Avene proizvode. Cijena mu je oko 130kn i za to dobijete 9g proizvoda. Moram priznati kako količinski to nije baš mnogo pudera, ali zaista se sporo troši i nekako djeluje kao da ga ima puno više.

Ukupna ocjena: 5/5



Vesna

02.11.2009. u 11:00 • 5 KomentaraPrint#^

nedjelja, 01.11.2009.

Popis objavljenih recenzija

DEKORATIVA

Avene Couvrance Translucent Mosaic puder
Bourjois rumenila
Catrice Rouge Satin Midnight Red ruž za usne
Catrice Soft Eyeshadow Mono - Mystic Petrol & Dark Lilac

Chanel Rouge Allure Laque (tekući ruž), Chanel Rouge Allure Laque part II.
Essence olovke za oči
Essie Matte About You Matte Finisher
Deborah Colour Copy Corretore
Dior 5 Colour Iridescent paleta sjenila - Petal Shine
Dior Night Butterfly paleta (Jazz Club kolekcija)
MAC Danger Zone mineralno sjenilo
MAC Moon river mineralno rumenilo
MAC Shadestick Penny
Nuxe Baume Prodigieux Levres Nutriprotecting Lip Care
OPI A Ruby for Rudolph
OPI Overexposed in South Beach
Rimmel Colour Rush Mono Special Effects sjenilo
Rimmel Extra Super Lash Building Mascara
Rimmel Hide The Blemish Concealer
Seche Vite brzosušeći nadlak za nokte
Shiseido Smoothing Veil podloga za puder
Tuševi za oči u gelu (gel liners)


PREPARATIVA

Garnier Essentials mlijeko za čišćenje lica i skidanje šminke
Rituals Hand Therapy piling za ruke


Vesna

01.11.2009. u 10:00 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

| O BLOGU |

Beauty addict je blog koji je nastao iz moje želje da sa drugima podijelim svoj hobi (neki bi možda prije rekli kako je to opsesija) - kozmetiku, šminkanje te sve što ima veze sa time.

Osim tutoriala i uputa za nanošenje make up-a, ovdje ćete pronaći i informacije o nadolazećim kozmetičkim kolekcijama raznih brandova, recenzije raznih dekorativnih, ali i preparativnih proizvoda te još mnogo toga.

Zaista se nadam kako ćete ovdje pronaći korisne savjete, a ukoliko imate nekakvih pitanja, prijedloge ili želja - ne ustručavajte se kontaktirati me!

e-mail:
beauty.addict.blog@gmail.com



Follow paklenocrvena on Twitter

Copyright©2009.Beauty addict

| SALE! SALE! SALE! |


| LINKOVI |


* recenzije proizvoda *

MakeupAlley



* hrvatski beauty blogovi *

Eye wanna be
Hrvatski nokat
Lead a Lush Life

*strani beauty blogovi *

Karen
KarlaSugar
MissChievous
Temptalia

* za kupovinu preporučam *

CheapSmells
Coastal Scents
e.l.f. cosmetics
Fyrinnae
LaurEss
Lumiere Cosmetics
Meow Cosmetics
Nonpareil Boutique
Shop Craze

| ARHIVA |




* VAŽNI POSTOVI *

Kistovi za šminkanje
Mineralna kozmetika
Oblik lica - određivanje
Podton kože - određivanje
Šminkanje - najčešće pogreške
Tuševi za oči

* KOLEKCIJE PROLJEĆE/LJETO 2010. *

Bobbi Brown
Chanel
Clarins
Dior
Givenchy I., Givenchy II.
Guerlain
Lancome
Yves Saint Laurent


Prosinac 2009 (12)
Studeni 2009 (29)
Listopad 2009 (35)



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner